Foto: Publicitātes foto
Ņemot vērā koronavīrusa Covid-19 ietekmi un ierobežojumus, vairāki naktsklubi un bāri ir spiesti pielāgoties epidemioloģiskajiem nosacījumiem, pieejot radoši, mainot darba laiku vai pat uz laiku apstādinot iestādes darbību.

Uz laiku aizver durvis

Kā portālam "Delfi" pavēstīja kluba "Piens" līdzīpašnieks Dainis Grūbe, naktsklubs tuvāko nedēļu būs ciet, izņemot piektdienu, kad norisināsies "Bingo" vakars. Grūbe uzsvēra, ka kluba darbība ir atkarīga no valdības lēmuma.

"Mēs centāmies maksimāli ievērot visus nosacījumus, atcēlām biznesa pusdienas, jo cilvēki strādā no mājām un nav pieprasījums. Tagad arī dejot nedrīkst, un tā kā mēs esam naktsklubs, mēs uz to fokusējāmies," atzina Grūbe.

Pirmajā vīrusa vilnī bija izsludināts ārkārtas stāvoklis, kas uzņēmumiem piedāvāja tā saucamās "kredītbrīvdienas", taču šobrīd tādas iespējas nav, pieminēja naktskluba pārstāvis.

Arī naktsklubs "Depo" nolēmis uz laiku beigt savu darbību līdz situācija uzlabosies, liecina kluba publicētā informācija "Facebook" platformā.

Samazina darba laiku

Vairāki bāri un kafejnīcas gan valdības vadlīniju, gan apmeklētāju trūkuma dēļ maina savu darbalaiku.

Viena no iestādēm ir "Balzāmbārs", kas mainījis savu darba laiku, nestrādājot pirmdienās un svētdienās.

"Sapratām, ka cilvēki paliek mazāk, un katra diena sanāk tāda kā "izdzīvošanas diena", bet mēs mēģinām cīnīties," atzina bāra pārstāvis Pēteris Repečko.

Arī bārs "Liepa", ņemot vērā valsts noteiktos ierobežojumus, mainījis savu darba laiku, strādājot no ceturtdienas līdz sestdienai.

Darba laiku mainīja arī bārs "Dēkainis", strādājot vien darba dienās līdz pulksten 17.

Pārveido āra terases un kurina ugunskurus

Savukārt alus darbnīcas un kroga "Labietis" līdzīpašnieks Reinis Pļaviņš stāsta, ka uzņēmums cīņai ar pandēmiju izlēmis izmantot āra terases, kas paliks arī ziemas sezonā.

"Tas ir tāds kā izmisuma solis – iekštelpās ir kā slimnīcas uzgaidāmajā telpā, jābūt ar maskām, jāievēro distance. Domāju, ka cilvēki tur negribētu dzert aliņu," atzina Pļaviņš.

"Labietis" ir pārveidojis āra terasi, kas visu ziemu būs vaļā, ka arī pievienojis daļēji caurspīdīgas sienas, veidojot tādu kā nojumi. Alus darītavas līdzīpašnieks arī skaidroja, ka siltumam mucās tiks dedzināti ugunskuri.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka piektdien, 30. oktobrī, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) paziņoja, ka Rīgas bāri un kafejnīcas āra terases drīkstēs izvietot visa gada garumā, ņemot vērā to, ka ārtelpās Covid-19 inficēšanās risks ir krietni mazāks nekā iekštelpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!