Foto: F64
Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoram Jānim Maizītim pagaidām nav bijuši nopietni piedāvājumi kandidēt uz vēl vienu termiņu SAB vadītāja amatā, to viņš pirmdien apliecināja intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Maizīša pilnvaru termiņš beigsies pavasarī. Viņš teica, ka, pirmkārt, SAB direktora kandidāta izvēlē savai nostājai un atbalstam jābūt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vadītajai Nacionālās drošības padomei.

"Tikai pēc tam sāksies diskusijas politikā. Te runa nav par gribēšanu (kandidēt uz SAB direktora amatu), taču nopietnas sarunas vai piedāvājumi man nav līdz šim bijuši. Pārējais viss ir politiķu ziņā. Kā politiķi vienosies, tas vairs nav mans jautājums," piebilda Maizītis.

Pagājušā gada 29.novembrī Valsts prezidents žurnālistiem teica, ka SAB direktora kandidāta izvirzīšana nav viņa darba kārtības jautājums, taču "pie šī jautājuma ķersimies klāt pēc jaunā gada."

"Skaistumkonkursu es netaisīšu. Nacionālās drošības padome apspriedīs dažādas kandidatūras, kas būs vai nebūs tajā brīdī un pieņems attiecīgu lēmumu," uzsvēra Vējonis.

Toreiz gan Vējonis atgādināja, ka viņam nekas nebūtu pretim, ja Maizītis turpinātu vadīt SAB.

Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā.

Maizīti virzīt par SAB direktoru nolēma Nacionālā drošības padome. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!