Foto: F64
Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis strādās par jaunā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieku nacionālās drošības jautājumos, portālam "Delfi" apstiprināja Maizītis.

Viņš sacīja, ka pēc "dziļām" sarunām piekritis Bērziņa piedāvājumam. "Esmu gatavs kalpot ar savām zināšanām Latvijas Republikai," teica bijušais ģenerālprokurors.

Maizītis sīkāk gan nekomentēja piedāvājumu, arī to, kad konkrēti šāds priekšlikums ir izteikts.

Taču Maizītis uzsvēra, ka piekritis strādāt tikai tiešā Bērziņa pakļautībā un ka nekādā veidā nepildīs jaunā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja un pašreizējā Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes ("Latvijai un Ventspilij", ZZS) uzdevumus. Tādejādi Maizītis vēlas izvairīties no jebkādas politiskās ietekmes.

Bērziņa sekretāre Karīna Rāviņa- Vimba portālam "Delfi" norāda, ka jaunievēlētais Valsts prezidents, veidojot savu komandu, katrai padomnieka pozīcijai izraugās profesionālu kandidātu.

"Tādēļ vēl pirms zvēresta nodošanas un stāšanās amatā, Bērziņa kungs ir pieņēmis lēmumu par padomnieku drošības jautājumos apstiprināt Jāni Maizīti," noteica Rāviņa- Vimba.

Jau ziņots, ka Bērziņš prezidenta zvērestu nodos 8.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!