Ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzskata, ka pašlaik nav pamata Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanai no amata.
Maizītis otrdien pēc valdības sēdes, kurā tika atbalstīta Loskutova atlaišana, žurnālistiem pauda, ka tam nav pamata. "Mans kā jurista un prokurora viedoklis ir - nē," sacīja Maizītis.

Viņš arī pauda, ka lēmums pieņemts politisku iemeslu vadīts, jo prokuratūras veiktajā pārbaudē konstatēts, ka materiālas vērtības un summas birojā nekur nav pazudušas, un viss ir iegrāmatots slepenajā grāmatvedībā.

Maizītis arī sacīja, ka prokuratūra vēl vērtēs prokurora konstatēto un lems, vai Ģenerālprokuratūra varētu sniegt protestu par Kalvīša lēmumu atstādināt Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku.

Maizītis arī aicināja Saeimu nesteigties ar Loskutova atcelšanu no amata, kamēr visi šie jautājumi nebūs juridiski noskaidroti.

Ģenerālprokurors arī atklāja, ka prokuratūrā ir saņemti vairāki iesniegumi par iespējamām nelikumībām saistībā ar Maizīša vadītās komisijas izveidošanu, lai izvērtētu Loskutova atbilstību amatam. Par viena deputāta iesniegumu sakta pārbaude.

Maizītis skaidroja, ka ir saņemta informācija par notikumiem laikā, kad veidojās šī komisija, norādot, ka viņš nevar atklāt šīs informācijas saturu. Maizītis gan piezīmēja, ka prokuratūra saņem dažādus iesniegumus, un ne vienmēr pēc tiem tiek atklātas nelikumības.

Jau ziņots, ka valdība otrdien, vienam ministram atturoties, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā jautājumu par Loskutova atbrīvošanu no amata. Iepriekš premjers Aigars Kalvītis atstādināja Loskutvu no pienākumu pildīšanas, pamatojoties uz Valsts kontroles revīzijas atklātajām nepilnībām. Sabiedrībai precīzāk atstādināšanas iemesli netika izskaidroti, aizbildinoties ar revīzijas rezultātu slepenību. Vēlāk VK atslepenoja daļu no revīzijas atzinuma, kurā norāda uz nepilnībām un iespējamiem labojumiem, taču nepauž, ka būtu pieļauti pārkāpumi. Arī Ģenerālprokuratūra neatklāja sodāmus pārkāpumus KNAB darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!