Foto: F64

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis noliedz politisko ietekmi uz biroja darbību, tostarp saistībā ar pielaižu valsts noslēpuma objektam piešķiršanu.

"Neviens politiķis man nav zvanījis, lūdzis vai uzdevis neko saistībā ar nevienu no šiem procesiem," atbildot uz klausītāju uzdotajiem jautājumiem, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja biroja priekšnieks. Maizītis norādīja, ka SAB atrodas nevienlīdzīgā situācijā salīdzinājumā ar personām, kurām pielaide valsts noslēpumam tiekot atteikta.

"Mums nav dotas tiesības izskaidrot sabiedrībai pieņemtos lēmumus tā, lai sabiedrība tos saprastu. Personas, kuras saņēmušas atteikumu, izmanto šo nevienlīdzīgo situāciju," pārliecināts drošības iestādes vadītājs.

Jau vēstīts, ka nesen kā SAB atteicis pielaidi valsts noslēpuma objektam Valsts kancelejas vadītājai Elitai Dreimanei, kura Valsts kancelejas direktores amatā strādā kopš 2011.gada janvāra.

Atteikuma dēļ Dreimanei darbu nāksies zaudēt.

Maizītis iepriekš uzsvēra, ka lēmums par pielaides valsts noslēpuma atteikšanu pieņemts vairāku drošības iestāžu darba rezultātā, ņemot vērā faktus, kas saistīti ar darbu Valsts kancelejas vadīšanā, tostarp informācijas aprites jautājumu pārkāpumus.

Dreimane šos pārmetumus noraida. 20.aprīlī Dreimane ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram pārsūdzējusi SAB lēmumu anulēt speciālo pielaidi valsts noslēpuma objektam.

Dreimane SAB lēmumu pārsūdzējusi pilnībā, uzsverot, ka ir valstij lojāla un likumpaklausīga pilsone, turklāt kā amatpersona iestājusies par tiesiskuma un demokrātijas principu ievērošanu. Tāpat viņai neesot zināmi iemesli, kas bija pamatā SAB lēmumam par izsniegtās speciālās atļaujas anulēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!