Foto: F64
Ja gadījumā kāds mēģinās ietekmēt prokuratūras darbu, prokurori to nepieļaus, šādu pārliecību LTV raidījumam "De facto" paudis ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

"Es domāju, ka Ģenerālprokuratūras kolektīvs, lai cik dažādi cilvēki ar dažādiem raksturiem strādātu, ir sasniedzis tādu pakāpi, ka, ja šeit notiks negatīvas lietas vai kaut kādi uzstādījumi, viņi būs aktīvi un būs gatavi par to runāt un to neslēps," norādīja Maizītis.

Viņš arī atklāj, ka ar saviem kolēģiem ir ļoti daudz runājis par situācijām, kurās viņš bijis viens, lai kolēģi zinātu, kas un kā notiek. Maizītis saka: "Ļoti daudz kas maniem kolēģiem ir zināms, un to es esmu teicis ar vienu mērķi - lai tādas kritiskas lietas, kas notiek ar ģenerālprokuroru , tās kļūtu kolēģiem zināmas un neatkārtotos"

Maizītis atklāj, ka viņa darba rezultāts ir redzams arī viņa paša ikdienā: "Es negribētu nosaukt konkrētas krimināllietas un procesus, bet daudzas sabiedrībā pazīstamas amatpersonas uz ielas mani nesveicina".

Maizītis noliedz kuluāros mēļoto, ka atsevišķas krimināllietas, kurās izdevies pie atbildības saukt augstas amatpersonas ir kompromisu rezultāts: "Nekādā ziņā es neesmu piedalījies nekādos kompromisos, ne kompromisu ierosināšanā, ne slēgšanā, tieši pretēji. Ir bijušas situācijas, ka manā rīcībā nonāk informācija par kādiem negatīviem procesiem, tad es vienmēr esmu rīkojies pēc principa - esmu uzaicinājis attiecīgo uzraugošo prokuroru un brīdinājis - tu uzmanies, es esmu saņēmis tādu un tādu informāciju. Es esmu rīkojies pēc šāda kritērija un vienmēr esmu respektējis kolēģu pieņemtos lēmumus kādā kriminālprocesā.

Dienu pirms pilnvaru beigām ģenerālprokurors Jānis Maizītis atklāj, ka vēlme ietekmēt prokuratūras darbu nākusi gan no kriminālajām aprindām, gan ar politiķiem saistītām personām: "Manā šo desmit gadu pieredzē ir bijis gan, gan, bet kriminālās aprindas tomēr ir nedaudz atpalikušas, vismaz tajā daļā ap tiem pienākumiem, ko es esmu pildījis. Vairāk mēģinājumu nācis pastarpināti, bet no politiķu puses".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!