Foto: DELFI
Par spīti frakciju paustajam atbalstam, bijušajam ģenerālprokuroram Jānim Maizītim jau pirms balsojuma bijis skaidrs, ka šīs Saeimas laikā viņu nedz ģenerālprokurora, nedz tiesneša amatā neapstiprinās.

Otrdien intervijā Latvijas Radio Maizītis uzsvēra, ka zinājis – balsojums būs negatīvs.

Maizītis uzsvēra, ka gan pēc balsojuma par viņa apstiprināšanu amatā, gan pēc citiem procesiem politikā, ir sapratis, ka Saeimā valda dubultie procesi, kad runā vienu, bet dara citu. Uz dubultmorāli Saeimā norāda ne vien viņa kā ģenerālprokurora pārvēlēšanas process, tāpat arī līdz šim neatbildētie jautājumi par Drošības iestāžu likuma grozījumiem un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadības maiņu.

Tai pat laikā Maizītis uzsvēra, ka Saeima nav viendabīga masa un tajā ir arī cilvēki, kuri savus amata pienākumus pilda godprātīgi.

Viņš intervijā stāstīja, ka arī prokuratūras darbā politiķi mēģinājuši ielūkoties, lai gan publiski pauduši, ka tajā nejauksies. Interese ne vienmēr izpaudusies kā mēģinājums ietekmēt izmeklēšanu, bet pūliņi iegūt informāciju par prokuratūrā notiekošo, izmeklēto un plānoto. Maizītis jau iepriekš minēja, ka nereti mēģināts izdarīt politisku spiedienu uz viņu, taču pēdējo piecu gadu laikā šādi mēģinājumi nav notikuši.

Gaidāmajās Saeimas vēlēšanās Maizītis nestartēs. Intervijā viņš atklāja, ka iespēju stāties partijās Maizītim piedāvājušas visas partijas, izņemot Zaļo un Zemnieku savienību, tomēr viņš tām atteicis.

Maizītis atklāja, ka rudenī sāks darbu Latvijas Universitātē, kur lasīs lekcijas Juridiskās fakultātes studentiem, par šādu iespēju pasakoties LU vadībai un fakultātei. Tomēr arī šinī laikā, kad "sēž bez darba", Maizītis seko notiekošajam politikā un prokuratūrā.

Jau vēstīts, ka Maizīša pilnvaras ģenerālprokurora amatā beidzās 11.maijā. Viņš vadīja Ģenerālprokuratūru divus pilnvaru termiņus – no 2000.gada, taču Saeima šogad pretēji atbalsta solījumiem, viņu uz trešo pilnvaru termiņu nepārvēlēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!