Ģenerālprokurors Jānis Maizītis šodien uzdevis veikt pārbaudi par iespējamo prokurora piedalīšanos nelikumīgās medībās, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska. Kā paskaidroja Šubrovska, pārbaudi uzdots veikt par laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA) 29.augusta publikācijā "Likuma sargu tumšie medību lauki" minēto izteikumu pamatotību.
NRA minētajā publikācijā ziņoja, ka policija turpina izmeklēt krimināllietu, kas ierosināta par patvaļīgām medībām 14.jūlijā Tukuma rajona Sēmes pagastā. Gan atbildīgas amatpersonas, gan vietējie iedzīvotāji apstiprina, ka tajās piedalījies Rīgas Kriminālpolicijas 8.nodaļas inspektors Nikolajs Azbuka. Raksta autors norāda, ka Sēmes pagastā regulāri notiekot malu medības, kurās piedaloties arī prokuratūras un policijas amatpersonas, tiekot sakropļoti dzīvnieki, kuru ķermeņus pēc tam neviens netaisoties aizvākt.

NRA rīcībā nonācis audioieraksts, kurā Tukuma rajona virsprokurors Jānis Salenieks apstiprina, ka Azbuka naktī, kad mednieku bāzē Majori tika atrasta nelikumīgi nošautā mežacūka, atradies tur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!