Četri nepilngadīgi bērni svētdien gājuši bojā pārkurinātas krāsns izraisītā ugunsgrēkā Liepājas rajona Virgas pagastā.
Uz notikuma vietu - Kalnenieku mājām - ugunsdzēsējus izsaukuši kaimiņi plkst.16.13. Četri mazie bērni bijuši nolikti gulēt, māte devusies pie kaimiņiem un, kā ziņo policija, bijusi stiprā alkohola reibumā. Pie bērniem neviens nav bijis atstāts.

Kad ieradušies ugunsdzēsēji, puse mājas jau liesmojusi un tieši šajā pusē atradušās bērnu gultiņas - blakus pārkurinātajai krāsnij. Mazākajā gulējusi jaunākā meitiņa, bet trīs vecākie brālīši - otrajā.

Nelaimē nodegusi Līvānu tipa dzīvojamās mājas daļa 40 kvadrātmetru platībā un bojā gājuši četri Gravu ģimenes bērni - piecgadīgais Vairis, trīsgadīgais Aivis, divgadīgais Jānis un četrus mēnešus vecā Monta.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldē BNS pastāstīja, ka mazāko meitenīti pelnos un nodeguļos bijis visgrūtāk atrast - tas izdevies tikai pēc ilgākiem meklējumiem.

Pašlaik notikuma vietā darbu turpina ugunsdzēsēju brigāde un policijas pārstāvji. Ugunsdzēsēji lēš, ka ugunsnelaimes iemesls bijusi pārkurinātā krāsns, taču tās īsteno iemeslu vēl noteiks ekspertīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!