Foto: LETA

Otrdien, 3.maijā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) pieprasījis zvērinātam tiesu izpildītājam Rolandam Veinbergam sniegt rakstveida paskaidrojumu saistībā ar viņa rīcību kādā izpildu lietā, portālu "Delfi" informē ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Paskaidrojums ir pieprasīts Tieslietu ministrijas pārbaudes ietvaros sakarā ar 28. aprīlī saņemto sūdzību par zvērināta tiesu izpildītāja prettiesisko rīcību izpildu lietā par parāda piedziņu. Pēc paskaidrojuma saņemšanas ministrs lems, vai ir pamats disciplinārlietas ierosināšanai.

Saskaņā ar Tiesu izpildītāju likumu zvērinātam tiesu izpildītājam ir pienākums sniegt rakstveida paskaidrojumus 15 dienu laikā. Savukārt tieslietu ministrs 30 dienu laikā no paskaidrojuma saņemšanas dienas izlemj jautājumu par disciplinārlietas ierosināšanu.

"Delfi" jau rakstīja par TV3 raidījumā "Nekā personīga" atklāto aizdomīgo shēmu, kādā 1500 eiro parāda dēļ Rudīte Gibze Pierīgā zaudēja vērtīgu nekustamo īpašumu. Aizdomīgā steigā tiesu izpildītājs Rolands Veinbergs īpašumu izsolē pārdevis "Latvijas pasta bankas" vadītājam Borisam Ulmanam par 180 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!