Foto: Shutterstock
Kopumā mājsēdes laika Covid-19 izplatības ierobežojumi un aicinājumi nevest uz pirmsskolu bērnus, ja vien vecākiem ir tāda iespēja, būtiski neietekmē bērnudārza apmeklējumu, portālam "Delfi" norādīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Ņemot vērā pirmsskolas apmeklējumu, Vanaga zina stāstīt, ka vairākos bērnudārzos darbu klātienē nākas turpināt gandrīz visam bērnudārza personālam – skolotāja palīgam, logopēdam, psihologam.

"Ļoti liela loma ir pašvaldībām – ir pašvaldības, kas ir arī aktīvāk iesaistījušās, uzrunājot vecākus, lai bērnus bez vajadzības neved uz pirmsskolu, bet ir pašvaldības, kuras galīgi nav iesaistījušās, un vecāki turpina gandrīz tādā pašā apmērā vest bērnus, kā līdz šim," paskaidroja LIZDA priekšsēdētāja.

"Delfi" jau vēstīja, ka šobrīd visas Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes nodrošina pakalpojuma sniegšanu klātienē, un tajās bērnu apmeklējums kopš mājsēdes sākuma nav būtiski samazinājies.

Kā ziņots, līdz 15. novembrim gadījumā, ja vecāki nevar savienot darbu ar bērnu pieskatīšanu, bērns var apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi ārkārtējās situācijas laikā, iepriekš skaidroja Izglītības un zinātnes ministrija.

Jau vēstīts, ka no 21. oktobra līdz 15. novembrim Latvijā uz četrām nedēļām izsludināta mājsēde jeb stingri iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumi ar mērķi būtiski bremzēt Covid-19 infekcijas izplatību, mazināt slogu veselības aprūpes sistēmai un glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!