VAS "Latvijas pasts" padomes neatbalstītais uzņēmuma ģenerāldirektora amata kandidāts Vladimirs Makarovs ("Tēvzemei un brīvībai"/LNNK) tuvākajās dienās Ministru prezidentam Einaram Repšem ("Jaunais laiks") iesniegs lūgumu atbrīvot viņu no Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārā sekretāra amata.
Makarovs paskaidroja, ka šādu lēmumu viņš pieņēmis sakarā ar Repšes pēdējā laika kritiskajiem izteikumiem par Makarova virzīšanu pasta vadītāja amatā, kas, pēc politiķa domām, bijis politisks spiediens.

Repše ar saviem publiskajiem paziņojumiem ir apšaubījis manas kā SM parlamentārā sekretāra darbaspējas un veikumu, uzskata Makarovs.

Komentējot vakardienas pasta padomes balsojumu, kurā par Makarova virzīšanu pasta vadītāja amatam balsoja viens padomes loceklis, pret bija trīs, bet atturējās divi, politiķis norādīja, ka tas bija politisks balsojums un tā rezultāti ir tieši saistīti ar Repšes interviju Latvijas Radio pirms padomes sēdes.

Vaicāts par turpmāko "Latvijas pasta" darbību Makarovs sacīja, ka šo jautājumu viņš komentēs pēc gada. Pēc politiķa domām, šobrīd "Latvijas pasts" nestrādā attīstībai, bet gan virzās uz stagnāciju.

Makarovs atzina, ka tuvākais viņa sekotājs uz uzņēmuma vadītāja amatu un pašreizējais "Latvijas pasta" ģenerāldirektora vietas izpildītājs Gints Škodovs ir labs speciālists un viņam ir vieta pasta struktūrā, taču Makarovs nav pārliecināts, vai Škodovs spēs nostāties pretī politiskam spiedienam, pieņemt nepopulārus lēmumus un vai viņš spēs strādāt likuma ietvaros, jo pastā šobrīd esot ļoti vāja juridiskā daļa.

Kā ziņots, Makarovu pasta vadītāja matam ieteica SM izveidotā konkursa komisija, pret ko protestēja gan pasta darbinieki, izdevēji, gan arī pasta arodbiedrība, kas draudēja arī vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Repše, reaģējot uz ažiotāžu ap pastu un Makarova virzīšanu uzņēmuma vadītāja amatam, intervijā Latvijas Radio pauda viedokli, ka "tas būtu dīvaini, ja politiska persona kļūtu par pasta vadītāju", kā arī pieprasīja no satiksmes ministra Roberta Zīles (TB/LNNK) paskaidrojumus, "kā Makarovs kļuvis par labāko pasta speciālistu valstī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!