Foto: Aizsardzības ministrija

Trešdien, 28. decembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube ticies ar ASV senatoriem Džonu Makeinu, Lindsiju Greiemu un Eimiju Klobučāru, kuri sarunu laikā Latvijas pārstāvjiem solījuši atbalstu valsts drošībai.

Bergmanis tikšanās laikā skaidri paudis pārliecību, ka Latvija, pieņemot 2017. gada budžetu, ir ceļā uz aizsardzības spēju stiprināšanu un attīstīšanu, pierādot sevi kā spēcīgu NATO dalībvalsti un stratēģisko partneri ASV, portālam "Delfi" skaidro AM preses pārstāvji.

Ministrs ar senatoriem bijis vienisprātis par Krievijas radīto apdraudējumu un novēroto militāro aktivitāšu palielinājumu pēdējo gadu laikā, kas rada neskaidrību par tās mērķiem.

Senators Makeins paudis pārliecinošu ASV kā stratēģiskā partnera atbalstu Latvijai aizsardzības stiprināšanā, uzsverot arī kiberaizsardzības nozīmi vispārējo draudu pārvarēšanā.

"Gan vēstījumiem, gan valodai ir liela nozīme – gan tradicionālajā informatīvajā telpā, gan kibertelpā," sarunā ar aizsardzības ministru uzsvēra senators Makeins.

Senatori apmeklējuši Zemessardzes štābu, kur tikās ar Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Aināru Ozoliņu, iepazinās ar Zemessardzes spējām, tai skaitā kiberaizsardzības vienību.

Ziņots, ka, sodot Krieviju par agresiju Ukrainā, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Tāpat pēc Krimas okupācijas un Krievijas agresijas Ukrainā NATO spēki pastiprinājuši savu klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!