Bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris, ģenerālmajors Juris Maklakovs pirmdien sāka strādāt par padomnieku Ārlietu ministrijā (ĀM), portālu "Delfi" informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Saskaņā ar ĀM Atestācijas komisijas lēmumu Maklakovs apstiprināts padomnieka amatā ārlietu ministra Aivja Roņa birojā. Maklakova pienākumos ietilps starpinstitucionālās sadarbības veicināšana starp drošības politiku veidojošajām iestādēm Latvijā – ĀM, Aizsardzības ministriju un NBS.

Ronis ar atzinību novērtē Maklakova līdzšinējo ieguldījumu Latvijas interešu pārstāvībā ārvalstīs aizsardzības jomā un veiksmīgo sadarbību NBS komandiera amatā ar sabiedrotajiem un ārvalstu partneriem, informē ĀM.

ĀM vēsta, ka Maklakovs 1992.gadā absolvējis Žukova Gaisa spēku kara inženieru akadēmiju. Pēc tam uzsācis dienestu Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA). No 1997. līdz 2001.gadam bijis NAA prorektors mācību darbā, bet no 2001.gada jūlija - akadēmijas rektors. 2004.gadā Maklakovs kļuva par Gaisa spēku komandieri. Savukārt no 2006.gada līdz šī gada jūlijam viņš bija NBS komandieris.

Maklakovs militāro izglītību ieguvis arī ASV Armijas kara koledžā. Viņš ir Viestura ordeņa Lielkrusta komandieris un ir apbalvots ar vairākiem Latvijas un ārvalstu apbalvojumiem.

Jau ziņots, ka Maklakovs pēc NBS komandiera pilnvaru termiņa beigām bija nolēmis neturpināt dienestu armijā, taču plānoja turpināt darbu valsts sektorā, bet sākumā neatklāj, ko tieši darīs. Politikā gan bijušais NBS komandieris neplānoja iesaistīties. Jūlija sākumā NBS komandiera amatā stājies ģenerālmajors Raimonds Graube.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!