Foto: LETA

Biedrība "Latvijas sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" medijiem izplatījusi paziņojumu, kurā aicina bijušo tieslietu ministru Jāni Bordānu likt galdā pierādījumus par pārkāpumiem maksātnespējas procesa administratoru darbā, bet nediskreditēt šo profesiju.

Organizācija aicina "rīkoties atbildīgi gadījumā, ja viņš ir konstatējis konkrētus pārkāpumus maksātnespējas procesa administratoru darbā, savukārt ja pierādījumu nav, asociācija aicina nediskreditēt profesiju un maksātnespējas procesu kopumā", norādīts paziņojumā.

Asociācija pieļauj, ka Bordāns ar skandaloziem paziņojumiem vēlas piesaistīt sev sabiedrības uzmanību saistībā ar Saeimas vēlēšanām, kas gaidāmas rudenī. "Taču politiķa vārdi bez atbilstoša pamatojuma, ir bezatbildības demonstrējums, kas grauj paļāvību uz visiem profesijas pārstāvjiem bez izņēmuma, visu tiesu sistēmu un tiesiskumu Latvijā," apgalvo biedrība.

Tāpat Administratoru asociācija norāda, ka Bodāna piedāvātie it kā risinājumi maksātnespējas problēmām, par kuriem nav notikusi diskusija nevienā nozares darba grupā, ir līdz galam neizstrādāti un pat absurdi, un radīti, iespējams, publicitātes nolūkos.

"Delfi" jau vēstīja, ka intervijā raidījumam "Suņu būda" Bordāns sacīja, ka, izmantojot esošo maksātnespējas regulējumu, īstenojot shēmas, kurās iesaistīti negodīgi maksātnespējas administratori, ik gadu no legālās ekonomikas tiek "izcelti" vismaz 10 miljoni latu (gandrīz 15 miljoni eiro), bet, iespējams, reāli tiek izkrāpts pat līdz 90 miljoniem latu (gandrīz 130 miljoniem eiro) gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!