Foto: Saeimas administrācija

Ir jāapzinās maksātnespējas reformas nozīmīgums uzņēmējdarbības vides sakārtošanā, pirmdien pēc tikšanās ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvjiem pauda premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas pārstāve Lita Juberte-Krūmiņa, sanāksmē piedalījās arī Tieslietu ministrijas (TM), Latvijas Komercbanku asociācijas un Valsts prezidenta kancelejas eksperti.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par maksātnespējas sistēmas reformu un efektivizēšanas nepieciešamību iespējami tuvākajā laikā, lai novērstu esošās nepilnības.

Tāpat panākta vienošanās, ka reformas ietvaros nav pieļaujama kādas konkrētas juristu profesijas lobēšana, un primārais mērķis ir maksātnespējas administrēšanas sistēmas un uzņēmējdarbības vides sakārtošana.

"Mums ir jāapzinās šis reformas nozīmīgums uzņēmējdarbības vides sakārtošanā. Tāpēc jāapzinās, kādi jautājumi jāatrisina ātri, bet kādi - ilgtermiņā. Mēģinot atrisināt visas problēmas uzreiz, mēs reformu efektīvi nevarēsim realizēt," uzsvēra Kučinskis.

TM uzdots precizēt jautājumu par soda sistēmas efektivizēšanu. Nolemts, ka jautājumu par atbildīgo represīvo iestāžu darbu vēl apspriedīs Ministru prezidenta vadītajā Noziedzības novēršanas padomē.

Tikšanās mērķis bija apspriest Maksātnespējas politikas attīstības pamatnostādņu 2016. līdz 2020. gadam projektu, ko plānots skatīt Ministru kabineta sēdē otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!