Foto: LETA
Covid-19 testa rezultāts pozitīvs, slimības laikā nekādu saslimšanas simptomu gan nebija. Arī kontaktpersonas neesot saslimušas. Vēlāk pārbaudot, vai ķermenī ir antivielas, rezultāti uzrādīja, ka to nav – par tādu situāciju portālu "Delfi" informēja kāds lasītājs Raivis. Viņš bija drošs, ka Covid-19 testa rezultāts bija kļūdains. Tiesa, viena no Valsts pētījumu programmas "Covid-19 seku mazināšanai" projektu vadītājām profesore Anda Ķīvīte-Urtāne skaidroja, ka antivielas pēc Covid-19 izslimošanas var neizveidoties, jo sevišķi, ja slimošana notikusi vieglā formā. Savukārt bažīties par to, ka testa rezultāts varētu būt maldīgs, nevajadzētu, uzsvēra Ķīvīte-Urtāne.

Jāpiebilst, ka neviens no portāla "Delfi" uzrunātajiem ekspertiem nekomentēja tieši lasītāja gadījumu, jo eksperti nevar sniegt konkrētu skaidrojumu bez pilnas cilvēka medicīniskās vēstures, un visi Covid-19 saslimšanas gadījumi ir ļoti individuāli. Portāls "Delfi" skaidro, vai testa rezultāti var būt maldīgi, kā arī kad un kādos gadījumos cilvēka ķermenī rodas antivielas pret šo infekciju.

Lasītājs Covid-19 testu veica, jo gatavojās jaunam darbam ārzemēs, taču pirms izlidošanas testa rezultāts ir obligāta prasība. "Tā kā tests ir pozitīvs, nekādas izlidošanas, pat nevar būt," viņš paskaidroja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!