Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādinātais Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Aivars Maldups pirmdien tieslietu ministram iesniedzis atlūgumu, pamatojot to ar slikto veselības stāvokli, pastāstīja Tieslietu ministrijā (TM).
Tieslietu ministrs Aivars Aksenoks Maldupa atlūgumu pieņēmis, un par viņa atbrīvošanu no amata paredzēts lemt otrdienas valdības sēdē.

Pēc Einara Repšes valdības apstiprināšanas Tieslietu ministrija ir ceturtā, kas paliek bez valsts sekretāra. Līdz šim atlūgumus iesnieguši Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Staris un Kultūras ministrijas valsts sekretārs Aivars Gailis, bet Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru Andri Sarnoviču atlaida par pārkāpumiem Saulesdārza apsaimniekošanā.

Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) preses sekretāre Egita Diure pavēstīja, ka Maldupa atlaišanas gadījumā pret viņu ierosināto disciplinārlietu izbeigs. Jāatgādina, ka pret Maldupu ierosināja disciplinārlietu par, iespējams, neatbilstošu budžeta līdzekļu izlietošanu TM. Izmeklēšana jau tuvojas noslēgumam, pavēstīja pārvaldē.

Maldupu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināja no amata un par viņa pienākumu izpildītāju iecelta ministrijas valsts sekretāra vietniece Maija Sauļūna.

Savukārt pērn saistībā ar satiksmes negadījumu, kurā, Maldupa vadītajam "Volvo" saduroties ar automašīnu "VAZ 2101", viens cilvēks gāja bojā, bet divi guva traumas, ierosināta krimināllieta.

Maldups dzimis 1944.gadā Mazsalacā un augstāko izglītību ieguvis 1974.gadā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Darba gaitas viņš sācis jau augstskolas pabeigšanas gadā, un līdz 1989.gadam Maldups bija Latvijas PSR Valsts arbitrāžas vadītājs. Viņš strādājis arī Valsts kancelejas Juridiskajā departamentā, liecina datu bāzes "x-faili" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!