Lai gan atlūgumu iesniegušais Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Aivars Maldups noliedz savas aiziešanas saistību ar politisku spiedienu, viņš uzskata, ka lēmums par nākamo TM valsts sekretāru būs politisks.
Maldups uzvēra, ka viņa atlūguma iemesls bijis sliktais veselības stāvoklis. "Kāds nu tur spiediens," viņš sacīja. Tomēr Maldups norādīja, ka viņa vietā ministrijā "nāks cilvēks, kas ir savējais.. bet tas jau ir bijis pie visām valdībām".

Tieslietu ministrs Aivars Aksenoks viņam nav lūdzis ieteikt savu pēcteci, un Maldups arī negrasās nākt klajā ar saviem priekšlikumiem. Viņš pauda, ka lēmums par jaunā valsts sekretāra iecelšanu "būs vairāk politisks".

Maldups neatklāja savus nākotnes plānus, vien norādīja, ka viņam ir ļoti daudz darba piedāvājumu, tai skaitā arī tieslietu jomā.

Savukārt tieslietu ministrs Aivars Aksenoks pirmdien norādīja, ka viņam jau esot padomā kandidāts uz vakanto valsts sekretāra vietu. Ministrs gan atteicās minēt viņa vārdu, vienīgi norādot, ka par viņa apstiprināšanu amatā Ministru kabinets varētu lemt nākamotrdien.

Jau vēstīts, ka uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādinātais Maldups pirmdien iesniedzis atlūgumu, kuru ministrs pieņēmis. Par Maldupa atbrīvošanu no amata otrdien lems valdība.

Pret Maldupu pērn ierosināta disciplinārlieta par, iespējams, neatbilstošu budžeta līdzekļu izlietošanu TM. Maldupu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādināja no amata un par viņa pienākumu izpildītāju iecēla ministrijas valsts sekretāra vietnieci Maiju Sauļūnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!