Foto: LETA
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (SC) būs galvenais EP ziņotājs par Gruziju, šādu lēmumu pieņēmusi EP Ārlietu komitejas sociālistu un demokrātu progresīvās alianses frakcijas darba grupa ārlietās.

Mamikina ziņojums tiks veltīts Eiropas Savienības (ES) līgumam par asociāciju ar Gruziju pirms tā ratifikācijas EP. Ziņojuma tapšanas laiks tiek plānots šī gada rudenī.

Kā skaidroja Mamikins, lēmums viņam nozīmē lielu atbildību. "Parasti jaunievēlētam EP deputātam pēc nerakstīta likuma ziņojums uzreiz netiek dots," skaidroja Mamikins, piebilstot, ka tas ir arī signāls, ka Eiropas sociāldemokrāti ļoti augsti vērtē partijas "Saskaņa" iespējas un pieredzi ārpolitikā, īpaši Austrumu partnerības jautājumos.

Visplašāk Latvijas deputāti būs pārstāvēti Ārlietu komitejā, kur darbosies Sandra Kalniete (V), Mamikins un Iveta Grigule (ZZS), Budžeta komitejā darbosies Valdis Dombrovskis (V), bet Starptautiskās tirdzniecības komitejā - Artis Pabriks (V).

Tatjana Ždanoka (LKS) būs Nodarbinātības komitejas un Lūgumrakstu komitejas locekle, Krišjānis Kariņš (V) turpinās darboties Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā, savukārt Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) - Transporta komitejā.

Grigule bez Ārlietu komitejas darbosies arī Drošības un aizsardzības apakškomitejā.

Deputātu sadalījumu komitejās ierosina EP politiskās grupas, pamatojoties uz pašu deputātu izrādīto interesi. Deputātu sadalījumam komitejās ir proporcionāli jāatspoguļo EP politiskais sastāvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!