Foto: LETA

Latvijas eiroparlamentārietis Andrejs Mamikins uzņemts Eiropas Sociālistu partijā, portālu "Delfi" informēja deputāta preses pārstāvji.

Eiropas Sociālistu partija (PES) sastāv no 33 sociālistiskām, sociāldemokrātiskām un strādnieku partijām no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un Norvēģijas. Tā saņem finansējumu no ES budžeta un Eiropas Parlamentā (EP) ir pārstāvēta Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupā.

PES sastāvā 13 partijām ir asociatīvs statuss, bet 12 partijām – novērotāja statuss. Izņēmuma kārtā partijas nolikums pieļauj individuālu locekļu uzņemšanu.

Partijas vadītājs ir bijušais Bulgārijas premjers un Eiropas parlamenta deputāts Sergejs Staniševs.

2014. gadā, pēc ievēlēšanas Eiropas Parlamentā no "Saskaņas" saraksta, Mamikins pievienojās otram lielākajam EP politiskajam spēkam - Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupai. 2016. gadā Mamikins neveiksmīgi kandidēja uz politiskās grupas viceprezidenta amatu.

"Saskaņa", no kuras saraksta Andrejs Mamikins tika ievēlēts Eiroparlamentā, ir Eiropas Sociālistu partijas asociatīvais biedrs. Pēc Andreja Mamikina kļūšanas par PES biedru "Saskaņa", kā domā Mamikins, iegūs vairāku kopprojektu finansēšanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!