Rīgas Latviešu biedrības namā otrdien priekšpusdienā paredzēta atvadīšanās no Latvijas jūrniecības izcilākās personības - mūžībā aizgājušā Kara flotes virsnieka Hugo Legzdiņa.
Ceremoniju vadīs Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virskapelāns Atis Vaickovskis, pasākumā piedalīsies Jūras spēku (JS) orķestris un JS goda sardze, aģentūru BNS informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas vadītāja Anda Baraškina.

Godināt Legzdiņu un atvadīties no viņa Latviešu biedrības nama Lielajā zālē būs iespējams stundu no plkst.12. Pēc tam leģendārā virsnieka tuvinieki un bēru viesi paredzējuši doties uz Limbažu rajona Lēdurgas kapiem, kur dzimtas kapos notiks apbedīšanas ceremonija.

Apliecināt cieņu mūžībā aizgājušajam plānojuši ne tikai Legzdiņa tuvinieki, bet arī Jūras administrācijas, Jūras akadēmijas, sabiedrisko organizāciju un valsts institūciju pārstāvji, aizsardzības ministrs Atis Slakteris, NBS komandieris Gaidis Andrejs Zeibots, bruņoto spēku karavīri un vadības pārstāvji.

Slakteris, izsakot līdzjūtības apliecinājumu Legzdiņa tuviniekiem, uzsvēris: "Mūžībā aizgājis jūras virsnieks, gudrs, reizēm skarbs, bet patiess, īstens Latvijas patriots!"

Komandkapteinis Hugo Legzdiņš mira 20.jūlijā 100 gadu vecumā. Viņš dzimis 1903.gada 7.decembrī Vidrižu pagasta Igates muižā lauku amatnieku ģimenē.

1925.gadā Legzdiņš iesaukts Latvijas armijā kā kareivis Elektrotehniskajā divizionā un dienesta gaitas 1940.gadā beidza kā Latvijas Kara flotes zemūdenes "Ronis" komandieris. Pēc tam strādājis uz dzelzceļa un grāmatvedībā, bet no 1944.gada bija pasniedzējs Jūras kuģniecības mācību kursos kombinātā Rīgā, vēlāk jūrskolā Mangaļos. Legzdiņš ir Navigācijas mācību grāmatas un dzīves atmiņu stāstu grāmatas "Ronis - mana būdiņa un pils" autors. Viņš bija aktīvs atjaunoto Jūras spēku dibinātājs un tradīciju veidotājs, Latviešu virsnieku apvienības biedrs.

Legzdiņam 1937. un 1995.gadā piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, kā arī Zviedrijas Šķēpa krusts un Francijas Goda Leģiona ordenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!