Foto: F64

Neilgi pēc ievēlēšanas prezidenta amatā Egils Levits preses konferencē medijiem atklāja, ka, ja "valsts nelems citādāk", viņš ir ar mieru dzīvot Jūrmalas rezidencē.

Par dzīvošanu Jūrmalas rezidencē, Levits stāsta, ka "tas ir valstisks lēmums". "Tas nav attiecīgās amatpersonas iegribas jautājums. Kā valsts nosaka, tā es darīšu. Man nebūs nekādas kaprīzes," saka Levits.

Jūrmalas rezidence Latvijas Valsts prezidenta institūcijai paredzēta pēc likuma.

Ziņojām, ka Saeimas deputātu vairākums trešdien, 29. maijā, par Latvijas Valsts prezidentu ievēlēja līdzšinējo Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Par Levitu balsoja 61 deputāts,bet pret - 32.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 2015. gadā, kad par Valsts prezidentu kļuva Raimonds Vējonis, viņš presei paziņoja, ka pamatā plāno dzīvot Ogrē, bet Jūrmalas rezidenci izmantos vien kā darba rezidenci.

Vējonis atklāja, ka viņa dzīvoklis Ogrē netiks pamests, jo netālu esošajā Ķegumā dzīvo viņa vecāki, kuriem ir nepieciešams sniegt atbalstu, piemēram, palīdzot sagādājot malku ziemai.

Gandrīz gadu vēlāk, 2016. gada martā, Vējonis tomēr pārcēlās uz Jūrmalas rezidenci.

Jūrmalas rezidence gan netika izmantota arī pirms Vējoņa stāšanās prezidenta amatā, jo iepriekšējais Valsts prezidents Andris Bērziņš arī no tās atteicās un dzīvoja savā dzīvoklī Vecrīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!