Foto: F64

Dažu mēnešu laikā pabijis trīsdesmit tikšanās vietās un ticies ar vairāk nekā tūkstoti pašvaldību pārstāvju, šonedēļ vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) sācis nākamo tūri – līdz nākamā gada maijam apbraukās Latviju un tiksies ar iedzīvotājiem, skaidrojot pašvaldību reformu.

Pirmajā riņķī nācās gan piedzīvot to, ka dažviet vietējie deputāti demonstratīvi izgāja no zāles, nevēloties uzklausīt ministru, gan pašam pasēdēt pie telefona ministrijas zvanu centrā. Tikmēr strīds ar Ikšķiles novadu palika neatrisināts un lielās pilsētas neslēpa nevēlēšanos dalīties labumos ar apkārtējiem lauku novadiem.

Pavasarī sparīgi pieteicis jaunās administratīvi teritoriālās reformas plānu, pēc novadu apbraukāšanas ministrs ir gatavs nedaudz piekāpties, un jau pēc dažām nedēļām uzzināsim par izmaiņām plānā.

Par to, uz kādiem izņēmumiem novadi vēl var vai nevar cerēt, kas valdībai padomā ar otrā līmeņa pašvaldībām un cik līganu gaitu reformai Pūce paredz valdības un Saeimas gaiteņos, lasiet ministra intervijā portālam "Delfi".

Cik bieži novados nācās dzirdēt, ka vīrs no Rīgas nesaprot, kas laukos notiek?

Šādu personisku argumentu nevienu reizi. Esmu regulāri no pašvaldībām dzirdējis, ka ministrijas piedāvājums nav līdz galam pārdomāts un vēl jāvērtē apstākļi.

Tiekoties Kuldīgā, Alsungas novada deputāti demonstratīvi atstāja zāli.

Ne visi. Esam demokrātiskā iekārtā, katram ir tiesības paust savu viedokli. Nevienu ar varu jau netur. Mūsu starpā nav padotības attiecību. Es šo redzu kā valstiski ļoti nozīmīgu procesu. Mēs visi esam valsts amatpersonas, un mums kā valsts amatpersonām ir iespēja pragmatiski pieiet jautājumam. Galu galā tā ir mūsu atbildība sagatavot labāko variantu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!