Foto: LETA
Sabiedrības iniciatīvu portāla "Manabalss.lv" darbībai pērn ziedojuši 23 000 portāla lietotāju, liecina portāla apkopotā informācija.

Kopumā ziedojumos no šiem cilvēkiem saņemti 32 000 eiro. Šī summa veido portāla pamatienākumus. Tāpat "Manabalss.lv" saņēma arī vietējos un starptautiskos grantus, kā arī ziedojumus no organizācijām.

Saņemtie līdzekļi tika iztērēti, atbalstot portāla lietotājus – izskatītas 200 iniciatīvas, no tām publicējot 83, palīdzot uzlabot arī iniciatīvu tekstus. "Manabalss.lv" palīdzējusi iniciatīvu autoriem izplānot un izveidot kampaņas iniciatīvu popularizēšanai, turklāt pērn četras iniciatīvas guvušas pozitīvus rezultātus, bet vēl deviņas iekļuva Saeimas dienaskārtībā.

Portālā norādīja, ka, pateicoties ziedojumiem, "Manabalss.lv" komandai varēja palīdzēt komunikācijas speciālisti, projektu vadītāji, krievu kopienas sociālo tīklu menedžeris. Tāpat nozīmīgu atbalstu juridiskajos un komunikācijas jautājumos platformai turpina sniegt brīvprātīgie.

Tehnisko izmaksu kontekstā portālā norādīja, ka līdzekļi tērēti, tulkojot ziņas un jaunākās iniciatīvas krievu valodā, kā arī nodrošināta sešu pieslēgto banku darbība, kā arī portāla e-pasta un serveru uzturēšana. Tāpat no saziedotās naudas segta telpu īres un tālruņa operatora izmaksas.

Portālā uzsvērts, ka "Manabalss.lv" var pastāvēt un darboties tikai tādēļ, ka ir cilvēki, kuri nesavtīgi ziedo līdzekļus portāla atbalstam. Līdz ar to platformas komanda aicina interesentus turpināt ziedot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!