Foto: Saeimas administrācija
Saeima ceturtdien apstiprināja deputāta pilnvaras Viktoram Jakovļevam, kurš "Saskaņas centra" (SC) frakcijā strādās deputāta mandātu nolikušā Jura Silova vietā.

Jakovļevs Saeimā ievēlēts no SC saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā. Līdz šim viņš bija Stopiņu novada domes deputāts, vairāku uzņēmumu būvdarbu vadītājs. Par viņa pilnvaru apstiprināšanu balsoja 71 deputāts, nevienam neesot pret un neatturoties.

Jau vēstīts, ka aprīļa vidū Silovs, kas otrdien stājies tiesas priekšā apsūdzībā par krāpšanu lielā apmērā, Saeimas Prezidijam pavēstīja, ka nolēmis nolikt deputāta mandātu. "Vēlos atteikties no Latvijas Republikas Satversmē paredzētās deputāta imunitātes, lai Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā realizētu savu tiesību aizstāvību, kā arī dotu iespēju frakcijai pilnā deputātu sastāvā īstenot tās politikas mērķus un pilnvērtīgi pārstāvēt savu vēlētāju intereses," iesniegumā Prezidijam norādīja Silovs.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja: Silovs apsūdzēts par to, ka laikā, kad pildīja Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pienākumus, slēpis pēdas avārijai, ko izraisīja ar dienesta automašīnu. Raidījums vēstīja, ka Silovs notikušajā iesaistījis arī sievu un izmānījis apdrošināšanas atlīdzību.

Avārija notikusi ar jaunu "Toyota Land Cruiser" auto, ko bija iegādājusies dome. Ar džipu brauca galvenokārt Silovs, arī liktenīgajā dienā, dodoties mājās Upesciemā no kādām svinībām. Raidījums vēstīja, ka Silovam auto neizdevās savaldīt un tas ietriecās kokā.

Pēc avārijas Silovs apgalvoja, ka avārijas brīdī pie stūres nav sēdējis viņš, bet gan sieva Jeļena, jo apdrošinātājs nelabotu auto par savu naudu, ja zinātu, ka sadursmes brīdī to vadījis autovadītājs alkohola reibumā. Aculiecinieki stāsta, ka Silova dzīvesbiedres automašīnā nebija, un viņa ieradusies notikuma vietā īsi pēc notikušā.

Raidījums vēstīja, ka Silovs bija vienojies ar auto dīleri un, kamēr auto laboja, vietā brauca tieši ar tādu pašu "Toyota" džipu. Kāda no domes amatpersonām, kura bija notikušo uzzinājusi, vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB),un birojs konstatēja, ka notikusi krāpšana un lieta pēc piekritības nonāca Ekonomikas policijā.

Pērn 14.jūnijā pret Silovu un viņa sievu prokuratūra sāka kriminālvajāšanu par krāpšanu lielā apmērā. Šis krimināllikuma pants paredz cietumsodu no pieciem līdz 13 gadiem vai arī naudas sodu līdz 30 tūkstošiem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!