Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienests (VID) turpina publiskot valsts amatpersonu deklarācijas par 2015.gadu.

Portāls "Delfi" pēc aģentūras LETA ziņām piedāvā uzzināt, kāda bijusi Latvijas pilsētu un novadu mēru turība un finanšu darījumi pērngad.


Foto: Shutterstock

Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs (LSDSP) pērn palielinājis savus ienākumus, par 3600 eiro pārdodot 2007.gada izlaiduma automašīnu "Volvo V50".

Savukārt par darbu pašvaldībā Bergs 2015.gadā saņēmis 33 168 eiro, kas ir vairāk nekā 2014.gadā, kad viņa alga bija 31 004 eiro.

Par diviem tūkstošiem eiro pērn palielinājušies pašvaldības vadītāja skaidrās naudas uzkrājumi, sasniedzot 10 000 eiro, tāpat Bergam bija bezskaidrās naudas uzkrājumi AS "Swedbank" - 20 731 eiro.

Pērn Olaines novada mērs pārskaitījis uzturlīdzekļus 11 000 eiro apmērā bērnu mātei, liecina viņa deklarācija.

Bergam pieder 23 zemesgabala domājamās daļas Jūrmalā, viendzīvokļa dzīvojamā māja Jūrmalā, dzīvoklis Olainē, kā arī mopēds un motocikls.

Viņš ir arī ražošanas firmas SIA "Ķīmiķis" līdzīpašnieks.


Foto: Publicitātes foto

Apes novada domes priekšsēdētāja Astrīda Harju ( V) pērn vienai no savām meitām dāvinājusi 22 000 eiro.

Harju pērn par darbu pašvaldībā nopelnījusi 16 173 eiro, par īpašuma pārdošanu no SIA "NTC investīcijas" saņēmusi 10 000 eiro un no Alūksnes rajona Apes zemnieku saimniecības "Jaunlāči" arī par īpašuma pārdošanu - 424 eiro, kā arī no Lauku atbalsta dienesta - 119 eiro.

Viņa ir ne tikai Apes novada domes priekšsēdētāja un Zemes komisijas locekle pašvaldībā, bet arī Ētikas komisijas locekle partijā "Vienotība", padomes locekle Vidzemes plānošanas reģionā, Sabiedrības integrācijas fondā un Alūksnes un Apes novada fondā, valdes locekle Alūksnes lauku partnerībā, kā arī likvidatore Alūksnes rajona Apes zemnieku saimniecībā "Jaunlāči".

Harju pieder viens zemes un ēkas nekustamais īpašums, trīs atsevišķas zemes vienības, kā arī vieglais plašlietojuma transportlīdzeklis "Citroen" "C3" (2007.gads) un traktors "T25" (1990.gads).

Viņa ir arī norādījusi, ka ir uzkrāti līdzekļi privātajā pensiju fondā.


Foto: LETA

Kokneses novada domes priekšsēdētāja Daiņa Vingra ienākumus pērn palielināja viņa mātes 8370 eiro dāvinājums.

Par darbu domē Vingris pērn saņēmis 21 271 eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā 2014.gadā, kad viņa alga bijusi 21 537 eiro. Savukārt no mātes Ženijas Vingres novada vadītājs saņēmis 8370 eiro dāvinājumu.

Vingrim kopīpašumā ir zeme Krimuldas novada Krimuldas pagastā, valdījumā - 2012.gada automašīna "Škoda Octavia".

Viņš ir arī SIA "Koknese Wood House" īpašnieks, taču ienākumus no uzņēmuma pērn nav guvis.

Pērn Vingris izsniedzis 10 693 eiro aizdevumu un ticis vaļā no 7398 eiro parādsaistībām, kas tika deklarētas 2014.gadā.


Foto: DELFI

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) ir izsniedzis četrus aizdevumus kopumā 184 938 eiro vērtībā.

Valkas novada domes priekšsēdētājs par darbu pašvaldībā aizvadītajā gadā saņēmis 19 210 eiro, no Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras/Latvijas Autoru apvienības viņš saņēmis honorāru 191 eiro apmērā, no Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības - honorāru 508 eiro apmērā, no Valkas pagasta zemnieku saimniecības "Kalnieši" - ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības 318 eiro apmērā, bet par SIA "KRR Sports" kapitāla daļu pārdošanu Ingemārs Vekters viņam samaksājis 2844 eiro.

Valkas novada domes priekšsēdētājam pieder piecas kapitāla daļas savstarpējās apdrošināšanas kooperatīvajā sabiedrībā "Aplis-A", kuru kopējā vērtība ir 7114 eiro, kā arī 540 kapitāla daļas SIA "Ziemeļlatvija", kuru kopējā vērtība ir 38 418 eiro.

Kraukļa īpašumā ir divas zemes un ēkas vienības Valkas pagastā.


Foto: LETA

Zilupes mērs Oļegs Agafonovs ("Latgales partija") kļuvis turīgs pateicoties mantojumam no taupīgās mātes, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Raidījums ziņo, ka vienīgie ienākumi viņam esot darba alga, bet ienākumu deklarācijā uzrādīti pārsimts eiro lieli skaidras naudas uzkrājumi, tūkstošiem eiro lieli dāvinājumi un lepns auto.

Agafonovs atklāj, ka pāris simtus tūkstošu eiro skaidrā naudā viņam savulaik esot mantojumā atstājusi māte.

Raidījums norāda, ka Rēzeknes tiesā Ludzā jau 2008.gadā nonāca krimināllieta pret Agafonovu un viņa sievu Irinu. Viņus apsūdz par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā

Viņa vairākkārtējai apstiprināšanai pašvaldības vadītāja amatā, šķērslis nav bijušas ne ziņas medijos, par Agafonova cietumā pavadīto laiku astoņdesmitajos gados par huligānismu un laupīšanu, ne arī aizdomas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un kukuļa izspiešanu apjomīgajā Latgales kontrabandas lietā.

Pērn Agafonovam pašam nekas nepiederēja. Viņa ienākumi par darbu domē nepārsniedza 20 000 eiro. Īstā veiksminiece esot Agafonova sieva Irina. Viņai pieder gan kapitāldaļas uzņēmumos, gan zemes un dzīvokļi. Tostarp māja Nirzas ezera krastā. Tā arī esot uzbūvēta par sievas naudu.

Kā skaidro raidījums, Agafanova sieva Irina ir Zilupes pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja.


Foto: Shutterstock

Cēsu novada domes priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga ( V) parādsaistības pērn ir sasniegušas 110 935 eiro, kas ir par 1322 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts amatpersonas deklarācija par 2015.gadu.

Par darbu Cēsu novada pašvaldībā mērs pērn saņēmis 30 476 eiro, par lektora darbu Vidzemes Augstskolā - 4259 eiro, no AS CATA saņemti 5122 eiro, kompensācijā no "Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH" pašvaldības priekšsēdētājs saņēmis kompensāciju 1734 eiro apmērā, savukārt no AS "SEB banka" procentu veidā - 3,77 eiro. Bankā Rozenbergam ir 8209 eiro uzkrājumi.

Rozenbergs ir ne tikai Cēsu novada domes priekšsēdētājs un deputāts, bet arī Vidzemes plānošanas reģiona attīstības padomes loceklis, SIA "Cēsu olimpiskais centrs", SIA "Cēsu tirgus" un SIA "Cēsu klīnika" kapitāldaļu turētāja pārstāvis, darbojas Cēsu novada domes Attīstības un teritorijas plānošanas komisijā, ir zemes komisijas loceklis, padomes loceklis AS CATA, lektors Vidzemes Augstskolā un nodibinājuma "Vidzemes Augstskolas fonds" padomes priekšsēdētājs.

Pērn Rozenbergs izsniedzis aizdevumu 9000 eiro apmērā, kā arī veicis pirkumu 14 500 eiro apmērā un pārdevumu 1600 eiro apmērā.

Tāpat priekšsēdētājs norādījis, ka viņam ir uzkrāti līdzekļi dzīvības apdrošināšanā.

Rozenberga īpašumā ir zeme un dzīvojamā māja Cēsīs, kā arī automašīna "Volkswagen Passat".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!