Foto: Shutterstock

Marihuāna var kalpot kā tramplīns uz daudz smagākām narkotikām, tāpēc tās legalizēšana Latvijā nav atbalstāma, uzskata Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Juris Lūkass.

"Tas ir diskutējams jautājums. Nav konkrētu viedokļu šajā jomā. Ir valstis, kuras gājušas šo ceļu, bet es kā policists kategoriski esmu pret marihuānas legalizāciju, jo, kā atzīmējuši mediķi, tā ir narkotika. Tā ir kā tramplīns uz daudz smagākām narkotikām," intervijā aģentūrai LETA sacīja Lūkass.

Policijas priekšnieku nepārliecina arī piemēri citviet pasaulē, kur marihuāna ir atļauta. "Es to salīdzinātu ar alkohola lietošanu. Piemēram, kad pirmo reizi biju Parīzē, mani pārsteidza iedzīvotāju kultūra - ģimene parkā pie Eifeļa torņa noklāja sedziņu, paņēma bageti, izņēma stikla glāzes un turpat arī sāka dzert vīnu, ēst sieru un tamlīdzīgi. Es gaidīju policijas reakciju, domāju: "Nu, tūlīt viņus paņems!" Bet nē - policisti mierīgi pagāja garām un tad man pastāstīja, ka tā ir kultūras sastāvdaļa. Ja atļautu pie mums sēdēt zālītē un lietot alkoholu, baidos, ka tas radītu sarežģījumus," skaidroja Lūkass.

Jau ziņots, ka portālā "Manabalss" publicēta iniciatīva, kas rosina dekriminalizēt marihuānu Latvijā un atcelt sodu par neliela daudzuma marihuānas audzēšanu, glabāšanu, nēsāšanu un smēķēšanu, kas paredzēta personiskām vajadzībām personām, kuras ir sasniegušas 18 gadu vecumu. Divu gadu laikā iniciatīvu parakstījuši nepilni 8000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!