Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja pirmdien akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredzēts uzdot nama Marijas ielā 6 īpašniekiem sakārtot to, lai neradītu draudus iedzīvotājiem, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

imageUgunsgrēks graustā Marijas ielā.Foto galerija

 

Viena mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas dienas īpašniekiem jāuzsāk darbs, lai sešu mēnešu laikā atjaunotu ēkai vēsturisko jumta segumu vai uzliktu jaunu pagaidu jumtu, nosegtu mūra sienas, lai novērstu to tālāku bojāšanos, sakārtotu žogu ēkas iekšpagalmā pret blakus esošo gruntsgabalu, lai teritorijā neiekļūtu nepiederošas personas, atjaunotu fasādi nosedzošo sietu un tā stiprinājumus, tā novēršot iespējamu apmetuma vai citu ēkas konstrukciju nokrišanu uz ielas, veiktu ēkas stūra tornīša konservācijas darbus.

Vienlaikus jāveic ēkas tehnisko apsekošanu, jāizstrādā un jāsaskaņo normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā tās konservācijas projektu, kā arī jāizpilda konservācijas darbi projektā paredzētajā apjomā.

Ja paredzētajos termiņos šie sakārtošanas darbi netiks veikti, Īpašuma departamentam kopā ar Būvvaldi jāizstrādā ēkas konservācijas projekts un jāveic ēkas piespiedu sakārtošana, lai pilnībā novērstu sabiedriskās drošības apdraudējumu un pilsētas ainavas bojāšanu. Iztērētie pašvaldības līdzekļi tiks piedzīt no ēkas īpašniekiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!