15. decembra vakarā Rīgā tv studijā “Hakizaka” notika Baltijas Robinsonu fināls. Pārraide tika translēta visās Baltijas valstīs vienlaicīgi. Baltijas Robinsona 2001 titulu un galveno balvu no “Parekss Bankas” - 7500 latus, ieguva Latvijas pārstāvis Māris Šveiduks.
Uzvarētāju noteica gan skatītāju, gan pārējo Robinsonu balsojums, kura laikā tika balsots pret kādu no trim finālistiem. Skatītāju balsojumā, kas noritēja visās trijās Baltijas valstīs piedalījās 160 tūkstoši balsotāju. Skatītāju balsojums liecināja, ka par Robinsona titulam atbilstošāko kandidātu balsotāji uzskata Māri, savukārt visvairāk “pret” balsu ieguva Lietuvas pārstāvis Linas, pat no saviem tautiešiem.

Arī pārējo Robinsonu balsojums uzskatāmi pierādīja spēles dalībnieku antipātijas pret Lietuvas pārstāvi, viņš ieguva septiņas no desmit robinsonu ‘pret’ balsīm.

Šī bija pirmā reize televīziju vēsturē Baltijā, kad tiešraide no kādas vietas Latvijā vienlaikus notika trīs valstīs - programmas translācijai no Rīgas uz Viļņu un Tallinu izmantoja satelītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!