Foto: Kadrs no video

Marta sākumā Pļavniekos notikusī Genādija Vaļagina slepkavība esot saistīta ar pazudušu kokaīna kravu, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kādreiz ietekmīgās "Haritonova brigādes" pārstāvis bijis viens no Latvijas organizētās noziedzības līderiem.

Pēdējos gados Vaļagins bijis iedzīvojies konfliktsituācijā. "Nekā personīga" esot zināms, ka viņam bija jānodrošina kokaīna tranzīts caur Latviju. Krava pazudusi, bet Vaļagins nav vēlējies atdot naudu.

Policija tur aizdomās starptautisku organizētās noziedzības grupējumu. Šajā lietā aizturēts Lietuvas pavalstnieks

Kā ziņots, 11. martā Pļavniekos pie kādas sabiedriskās ēdināšanas vietas tika nošauts vīrietis, kurš tobrīd atradās automašīnā. Pēc upura nošaušanas iespējamās vainīgās personas pameta notikuma vietu, taču policija, iedarbinot plānu "Slazdi", aizturēja vairākas personas.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka no todien aizturētajām personām ar slepkavību ir saistīts viens vīrietis. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pārējās personas, kuru saistība ar notikušo neapstiprinājās, tika atbrīvotas, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Turpinot mērķtiecīgas izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja arī pārējās iespējamās vainīgās personas, kas ir organizēta noziedzības grupējuma dalībnieki.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Haritonova grupējuma lietā notiesāto Vaļaginu nepilnu gadu pirms soda termiņa beigām, 2000. gadā, atbrīvoja no apcietinājuma.

1998. gadā Augstākā tiesa Vaļaginu atzina par vainīgu, piespriežot 6,5 gadus apcietinājuma ar mantas konfiskāciju, apcietinājuma laikā ieskaitot jau izciesto apgabaltiesas piespriesto soda laiku - trīs gadus.

Vaļagins tika atzīts par vainīgu un notiesāts pēc Kriminālkodeksa par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā un par personas sagrābšanu vai aizturēšanu kā ķīlnieku, ja tas saistīts ar draudiem noslepkavot, nodarīt miesas bojājumus vai tālāk aizturēt šo personu nolūkā piespiest personu izdarīt kādu darbību vai atturēties no tās, kas ir noteikums ķīlnieka atbrīvošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!