Foto: F64
Marta pirmā dekāde Latvijā būs visaukstākā, jo austrumos gaisa temperatūra var pazemināties līdz mīnus 20 grādiem, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dekādes sākumā un pašās beigās gaidāmi atkušņi, bet dekādes vidū temperatūra noslīdēs naktīs no mīnus 10 līdz mīnus 15 grādiem pēc Celsija skalas, bet austrumos līdz mīnus 20 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem.

Marta pirmajā dekādē pūtīs stiprs vējš ar brāzmām no 15 līdz 19 metriem sekundē, daždien iespējams putenis, bet dekādes beigās arī migla.

Mēneša otrā dekādē būs siltāka, jo sevišķi dekādes sākums, tomēr dekādes otrajā pusē un trešās dekādes sākumā naktī iespējamas zemas temperatūras - līdz mīnus 10 grādiem. Trešās dekādes beigās temperatūra paaugstināsies, kad naktīs gaisa temperatūra būs no mīnus 3 līdz plus 2 grādiem, bet dienā no plus 5 līdz plus 10 grādiem pēc Celsija skalas.

Nokrišņu daudzums gan otrajā, gan trešajā dekādē, salīdzinot ar pirmo, samazināsies.

Martā vidējā gaisa temperatūra gaidāma 0,5 līdz 1 grādam zemāka par normu. Norma ir no mīnus 2,07 grādiem valsts austrumu daļā līdz mīnus 0,2 grādiem Kurzemes rietumu daļā, kopumā Latvijā marta vidējā gaisa temperatūra ir mīnus 1,5 grādi.

Nokrišņu daudzums martā gaidāms ap normu vai nedaudz mazāks par normu. Nokrišņu daudzuma norma martā ir 26 līdz 47 milimetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!