Foto: LETA
No svētdienas, 2. maija, savu vakcinācijas vietu un laiku var izvēlēties tie iedzīvotāji, kuri savai vakcīnai vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989 pieteicās martā un aprīlī, portālam "Delfi" pavēstīja Nacionāla veselības dienesta vakcinācijas projekta biroja pārstāves.

Kopumā svētdien iespēja pašam vietnē manavakcina.lv izvēlēties vakcinācijas laiku tiek atvērta vēl 31 874 pilsoņu no visas Latvijas.

Jāatgādina, ka 30. aprīlī vakcinācijas vietas un laika izvēle tika atvērta 40 222 cilvēku, kuri bija pieteikušies visa februāra laikā.

Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, iedzīvotājiem no šīs grupas jāiet vietnē "manavakcina.lv" un jāizvēlas jebkura tuvākā vakcinācijas vieta, kurā ir atvērti vakcinācijas laiki jeb pieraksti. "Šo vietu skaits ar laiku palielināsies. Šobrīd uz turpmākajām trīs nedēļām iedzīvotāji var izvēlēties vairāk nekā 24 000 pieraksta laikus visā Latvijā. Pierakstu skaits tiek veidots, pamatojoties uz pieejamo vakcīnu skaitu," ziņoja vakcinācijas projekta biroja pārstāves.

Iespēju izvēlēties vakcinācijas vietu un laiku jau šobrīd tiek nodrošināta arī tiem iedzīvotājiem, kuri vēl februārī reģistrējušies vietnē manavakcina.lv, kā arī iedzīvotāji no līdz šim atvērtajām prioritārajām grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!