Foto: PantherMedia/Scanpix
Martā nedaudz uzlabojies Latvijas iedzīvotāju vērtējums par iespējām atrast labu darbu, atklāj jaunākā "DNB Latvijas barometra" aptauja.

Martā, salīdzinot ar 2014.gada februāri, vērtējums par iespēju atrast labu darbu uzlabojies - martā iespējas atrast labu darbu kā sliktas vērtēja 64%, bet februārī - 69%.

Martā 31% aptaujāto iespējas Latvijā atrast labu darbu vērtēja kā ļoti sliktas, 33% - drīzāk sliktas, 23% - viduvējas, 5% - drīzāk labas. Savukārt 5% aptaujāto bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Lai gan darba izredžu vērtējuma indekss martā ir pakāpies, tas joprojām ir viens no zemākajiem no šajā pētījumā analizētajiem. Darba izredžu vērtējuma indekss martā bija mīnus 44, bet februārī - mīnus 49.

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās.

Aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā laika posmā no 7.marta līdz 20.martam. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās, tika aptaujāti 1000 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!