Restorāna “Vincents” šefpavārs un direktors Mārtiņš Rītiņš nodomājis 2000. gadā dibināt savu pavārskolu.
Kā informēja pats Rītiņš, šī ideja koncepcijas līmenī jau ir izstrādāta un tā varētu tikt realizēta jau pēc Ziemassvētkiem un Jaunā gada, kad šefpavāram būs vairāk laika.

Rītiņa pavārskola varētu tikt veidota “Vincenta” paspārnē un tai paraugs būs Londonas viesmīļu un pavāru skola “Terrense Conran”, apgalvoja Rītiņš. Minētajai pavārskolai ir savs restorāns, un tā ir plaši pazīstama pasaulē.

Kā norādīja “Vincenta” šefpavārs, Latvijā pagaidām nav restorānu pavāru skolu. “Visur pasaulē ir, kāpēc gan Latvijā tāda nevarētu būt?” retoriski vaicāja Rītiņš.

Jaunā pavārskola varētu gatavot pavārus augstākās klases restorāniem, taču tajā apgūt iemaņas ēdiena gatavošanā varētu arī mājsaimnieces, informēja Rītiņš un piebilda, ka skola varētu strādāt trīs maiņās — dienās, vakarā un nedēļas nogalēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!