Foto: F64
Marta pirmajās dienās, kas sakrīt ar nākamās nedēļas sākumu, Latvijā atkal snigs, bet nedēļas otrajā pusē gaidāms sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Marta pirmajās dienās Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies ciklons, atnesot plašu mākoņu un nokrišņu zonu - sniegu un slapju sniegu. Pastiprināsies arī dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās no 15 līdz 17 metriem sekundē. Jūras piekrastē brāzmas sasniegs pat 20 m/s.

Nedēļas vidū vējš iegriezīsies no ziemeļu puses, un Latvijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas. Nokrišņiem mitējoties, gaidāms sals.

Kā ziņots, sestdien, 27.februārī, Latvijai atrodoties ciklona siltajā sektorā, būs apmācies un silts laiks. Gaidāmi nelieli nokrišņi - slapjš sniegs un lietus.

Teritorijas lielākajā daļā sestdien būs migla, bet Vidzemē uz ceļiem veidosies neliels apledojums. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra no -2ºlīdz +1º.

Arī svētdien, 28.februārī temperatūra svārstīsies ap 0 grādu atzīmi, bet nakts un rīta stundās, tai pazeminoties, uz ceļiem veidosies apledojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!