Foto: F64
Februāra pēdējās dienas šajā nedēļas nogalē un jau nākamnedēļ gaidāmā pirmā pavasara mēneša marta dienas atnāks ar mērenu salu un atkusnis vēl nav gaidāms, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sestdien, 26. februārī gaidāms daļēji mākoņains laiks, un diena paies pārsvarā bez nokrišņiem. Priekšpusdienā vietām veidosies neliela sarma. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, maksimālā gaisa temperatūra šodien sasniegs -5...-10°

Turpmākajās brīvdienās un darba nedēļas sākumā virs Baltijas reģiona saglabāsies plaša un auksta anticiklona rietumu perifērija, līdz ar to Latvijā nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs pārsvarā lēns dienvidaustrumu vējš. Nakts stundās, debesīm skaidrojoties, saglabāsies mērens, vietām pat stiprs sals – gaisa temperatūra pazemināsies līdz -15…-22 grādiem, naktī uz sestdienu austrumu rajonos sasniedzot pat -25 grādus; tikai piekrastē būs nedaudz siltāk. Dienā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz -7…-12 grādiem, bet jūras piekrastē vēl par 2-3 grādiem vairāk.

Darba nedēļas otrajā pusē – jau iesākoties marta mēnesim, Baltijas jūrai no rietumiem tuvosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti. Vējš iegriezīsies no dienvidiem. Latvijā, izņemot perioda pēdējās dienas, joprojām saglabāsies pārsvarā sauss laiks, tomēr sals mazināsies un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā paaugstināsies par 4 līdz 6 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!