Apsviedīgi Maskavas iedzīvotāji atraduši jaunu biznesa nišu – pārdot vietas rindā pēc Latvijas vīzām, pirmdien ziņo laikraksts "Bizness&Baltija".

Vietas rindā pēc dokumentu iesniegšanas vīzām pie Latvijas pārstāvniecības tirgoja arī pirms diviem gadiem, bet šogad cenas par vietu ir pieaugušas – pašlaik vieta rindā maksā no 17 līdz 35 latiem, bet 2008.gadā cena bija no 9 līdz 14 latiem.

Maskavas iedzīvotājs Aleksandrs Prohorenko laikrakstam atzinis, ka pilsēta ir pilna ar Latvijas tūrisma reklāmu, vairāki viņa draugi tuvākajā laikā iecerējuši apmeklēt Jūrmalu, jo tā ir kļuvusi par populāru zīmolu.

Latvijas konsulāras nodaļas pārstāvis Uldis Simsons laikrakstam atzinis, ka vairāki cilvēki, kuri nav izturējuši rindas pēc vīzām un nav vēlējušies maksāt papildus, brauc uz citām atpūtas vietām.

"Mēs saņemam no cilvēkiem sūdzības, kurās skaidri un gaiši pateikts – mēs nevar izturēt jūsu rindas, mēs brauksim uz Turciju," atzinis Simsons.

Tikmēr apvienības "Saskaņas centrs" frakcija vērsusies pie ārlietu ministra Aivja Roņa, lūdzot informēt, "kāpēc Maskavā Krievijas iedzīvotāji, kuri vasarā vēlas apmeklēt Latviju, ir spiesti stundām un pat dienām stāvēt rindās pēc vīzām, un ko Ārlietu ministrija gatavojas darīt situācijas uzlabošanai", informēja SC.

SC deputāts Ivans Klementjevs norāda, ka rindu dēļ Latvija zaudē tūristus, zaudē ienākumus. "Tas nav pieļaujams! [..] Mēs vēlamies zināt, kāpēc ĀM nav nodrošinājusi vasaras periodā Latvijas vēstniecībā Maskavā pietiekamu darbinieku skaitu? Vai ir izvērtētas Latvijas konsulārā dienesta Maskavā neefektīvās darbības ekonomiskās sekas, novērtēti zaudējumi? Un, treškārt, kādus soļus plāno spert Ministru kabinets situācijas uzlabošanai?" skaidro Klementjevs.

Jau vēstīts, ka arī Saeimas Ārlietu komisija iepriekš ir paudusi bažas par negatīvo ietekmi, kādu uz Latvijas tūrisma industriju un ekonomiku kopumā atstāj nepietiekamais konsulārā dienesta finansējums, kura dēļ vīzu pieteikumus izskata ilgāk un konsulārajās nodaļās veidojas rindas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!