Bijušā dzelzceļnieku kultūras nama Rīgā pārveidošana par Maskavas kultūras un darījumu centru izmaksājusi apmēram septiņus miljonus ASV dolāru (3,85 miljonus latu).
Kultūras un darījumu centru plānots oficiāli atklāt 28.aprīlī Maskavas mēra Jurija Lužkova vizītes laikā.

Maskavas valdības ministrs Vladimirs Mališkovs pēc ēkas apskates žurnālistiem sacīja, ka bijis ļoti apmierināts ar redzēto un viņam "ir grūti noslēpt prieku par šo labi padarīto darbu". Pirmais publiskais pasākums centrā notiks 8.maijā, kad uz uzvaras dienas svinīgo koncertu iecerēts aicināt kara veterānus.

"Tas nav nekāds biznesa projekts, šis nams. Ikviens neatkarīgi no viņa nacionalitātes ir ļoti laipni aicināts šeit. Uz pulciņiem, deju nodarbībām, dziedāšanu, bibliotēku, koncertiem," viņš sacīja. Centrā būs arī pieeja internetam, grāmatu veikals, ēdienu virtuve, grāmatnīca, izstāžu zāles, liela koncertu un kino zāle.

Mališkovs stāstīja, ka jau šobrīd ir saplānoti pasākumi un norises līdz pat gada beigām, bet interese par iespējām nomāt telpas namā bijusi daudzkārt lielāka par piedāvājumu.

Maskavas delegācija, kas ieradusies divu dienu vizītē Rīgā, trešdien vēl tiksies ar Krievijas vēstnieku Latvijā Igoru Studeņņikovu, kā arī Rīgas un visas Latvijas arhibīskapu Aleksandru. Savukārt ceturtdien iecerēta tikšanās ar premjera biedru Aināru Šleseru un Rīgas mēru Gundaru Bojāru.

Delegāciju vada Maskavas mēra pirmais vietnieks Vladimirs Rešetovs.

Bijušo dzelzceļnieku namu Maskavas valdība ieguva pirms vairākiem gadiem maiņas ceļā no "Latvijas dzelzceļa", kas pretī saņēma ēku Maskavas centrā. Maskava izveidojusi arī kultūras un darījumu centrus citās pilsētās - Sofijā (Bulgārija), Kijevā (Ukraina), Karlovivari (Čehija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!