Latvijas oficiālo struktūru pārstāvji trešdien Maskavā tikušies ar Krievijas lielāko mediju žurnālistiem un izskaidrojuši viņiem situāciju ar likumu par valsts valodu, kā arī nacionālo minoritāšu vispārējo stāvokli Latvijā.
Latvijas vēstniecības Krievijā pirmais sekretārs Vilmārs Heniņš sacīja, ka uz vēstniecības organizēto tikšanos no Rīgas ieradusies Naturalizācijas pārvaldes vadītāja Eiženija Aldermane. Sarunā ar žurnālistiem piedalījās arī Latvijas vēstnieks Krievijā Imants Daudišs.

"Tikšanās izraisījusi lielu Maskavas preses interesi," norādīja Heniņš. Pēc viņa teiktā, uzklausīt viesus no Rīgas bija ieradušies žurnālisti no visiem lielākajiem laikrakstiem - "Kommersant", "Izvestija", "Ņezavisimaja gazeta" un citiem, kā arī no aģentūrām "Interfax", ITAR-TASS, "RIA-Novosti" un radiostacijas "Majak".

Ceturtdien Aldermane piedalīsies radiostacijas "Eho Moskvi" raidījumā.

Likums par valsts valodu, kā arī šī likuma īstenošanas noteikumi stāsies spēkā 1.septembrī. Likuma īstenošanas noteikumus kritizējušas Latvijas krievu valodā runājošo iedzīvotāju organizācijas un Krievijas Ārlietu ministrija, kas nosoda likuma, viņuprāt, diskriminējošo raksturu. Savukārt nacionālistiski noskaņotie Latvijas politiķi likumu kritizē par nepietiekamu stingrību latviešu valodas aizsardzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!