Foto: F64

Nule ieceltais veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paziņoja par jaunas struktūrvienības – Vakcinācijas projekta biroja – izveidi cīņai ar Covid-19. Tam sekoja paātrināts konkurss, kurā tika izvēlēta jaunā komanda. Par tās galvu tika iecelta Eva Juhņēviča, kuru uz interviju aicināja portāls "Delfi". Atbildēs viņa pauž gatavību informēt cilvēkus par vakcinācijas procesu, kā arī pabeigt masveida iedzīvotāju vakcinēšanu jau šogad.

Juhņēvičai "Delfi" jautāja ne tikai par iecerēm jaunajā amatā, bet arī par pērn Tērbatas ielas svētku laikā notikušo "Carnival Youth" koncertu un tam sekojošajiem pārmetumiem par valstī noteikto ierobežojumu neievērošanu. Viena no atbildīgajām iestādēm šajā pasākumā bija Juhņēvičas tobrīd pārstāvētais Rīgas Tūrisma attīstības birojs. Koncerts piesaistīja lielāku apmeklētāju skaitu, nekā organizatori bija iecerējuši, izpelnoties sabiedrības un epidemiologu kritiku.

Jaunizveidotajam vakcinācijas birojam jābūt gatavam izvērst maksimālu vakcinēšanas jaudu, tiklīdz kā nākamās vakcīnu kravas sasniegs Latviju, un tā pienākums šogad ir pēc iespējas agrāk vakcinēt pret Covid-19 teju pusotru miljonu Latvijas iedzīvotāju – tādas gaidas jau publiski paudis veselības ministrs Pavļuts, kurš vēlas vakcinācijas procesu organizēt kā nacionāla mēroga projektu ar augstākā līmeņa pārvaldību un projekta koordināciju.

Konkurss uz tobrīd topošā Vakcinācijas projekta biroja piecām vakancēm izpelnījās diezgan lielu konkurenci, tajā pieteicās 416 cilvēki. Šādas veselības ministram pakļautas jaunas struktūras veidošana arī pievērsa soctīklotāju un mediju uzmanību saistībā ar izsludināto atalgojumu, kas šajā birojā ir no 3500 līdz 4900 eiro pirms nodokļu nomaksāšanas.

Juhņēviču šī biroja vadībā Veselības ministrija izraudzījusies kā augstas raudzes profesionāli, akcentējot, ka viņai ir ilggadīga pieredze nacionāla mēroga pārnozaru projektu vadībā. Aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka Juhņēviča ieguvusi maģistra grādu kultūras menedžmentā.

Uz portāla "Delfi" jautājumiem Eva Juhņēviča izvēlējās atbildēt rakstiski.

Jūs kā lielu pasākumu un mārketinga vadītāja esat darbojusies ļoti dažādās jomās – Latvijas mājas projekts Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, pēc tam sekoja Jūrmalas pilsētas domes zīmola attīstīšana, XXVI Vispārējo dziesmu svētku rīkošana. Pēcāk – pieteikšanās konkursā uz Latvijas Televīzijas valdi, bet vēl vēlāk – nonākšana izteikti politiskā amatā, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre, pārstāvot Nacionālās apvienības pozīciju. Tiesa, neilgi pirms tam izteicāties, ka neesat saistīta ar šo partiju. Kā no lielu pasākumu rīkošanas uz laiku nokļuvāt politikā?

Nokļūšana Kultūras ministrijas parlamentārās sekretāres amatā bija saistīta ar manu darba pieredzi un ciešo sadarbību ar ministriju un kultūras iestādēm Dziesmu un deju svētku organizēšanas kontekstā. Es neesmu biedrs nevienā politiskajā partijā, un mana darbošanās valsts un pašvaldību iestāžu amatos primāri ir bijusi administratīvā līmenī.

Dažāda mēroga projektu vadībā esmu strādājusi 20 gadus. Uz notikumiem un projektiem neskatos no prizmas, vai tas ir biznesa vai publiskās pārvaldes radīts notikums. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!