Foto: LETA
Lielbritānijas tiesa piektdien nav izvirzījusi apsūdzības pret Lailu Brici, liecina Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē rīcībā esošā informācija.

Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs - vēstnieks Raimonds Jansons aģentūrai BNS pastāstīja, ka, saskaņā ar Latvijas vēstniecības rīcībā esošo informāciju, britu tiesa apsūdzības pret Brici nav izvirzījusi. Vienlaikus vēstniecība ciešā saziņā ar Brices advokātu turpina precizēt informāciju par britu tiesas lēmumu.

Jansons paskaidroja, ka piektdien skatīta, iespējama, Brices necieņas izrādīšanu pret tiesu. "Lieta nav par bērniem, adopciju vai slēpšanu. Lieta ir par to, ka [pie] Brices nāca [tiesībsargājošo iestāžu] cilvēki, balstoties uz kaut kādu informāciju, lūdza sniegt paskaidrojumus. [Tiesa uzskatīja], ka viņa ir izrādījusi necieņu pret tiesu," skaidroja ĀM pārstāvis.

Iepriekš Saeimas deputāts Igors Pimenovs ("Saskaņa") masu medijiem izplatīja paziņojumu, kurā pauda - britu tiesa arestējusi Brici. Savukārt mediji vēstīja, ka Brice, iespējams, slēpusi kādu jaunu sievieti ar mazu bērnu vardarbīga tēva dēļ. Policija uzskatīja, ka Brice zina, kur atrodas bērns.

"Es mēģināju palīdzēt māmiņai, es domāju, ka jebkurš manā vietā būtu palīdzējis un rīkojies tādā pašā veidā. Pēc Lielbritānijas likumiem viņi var aizsūtīt uz cietumu tikai tāpēc, ka viņi domā, ka tu esi piesaistīts pie bērna zagšanas," intervijā LTV teica pati Brice , kura pirmdien tika atbrīvota.

Rakstīts, ka Lielbritānijas atbildīgās iestādes pirms vairākiem gadiem no Lailas Brices ģimenes izņēma meitu, kura ir nodota adopcijai. Pērn 28.oktobrī Lielbritānijas tiesa atstāja negrozītu iepriekšējo lēmumu par bērna adopciju. Lielbritānijas tiesa uzskata, ka Bricei nav tiesību pārsūdzēt šo spriedumu.

Visi apstākļi, kādēļ bērns no ģimenes tika izņemts, oficiāli netiek atklāti. Māte teica, ka bērnu atstājusi vienu, bet britu mediji ziņoja par apstākļiem, kas liecināja, ka bērns nav bijis aprūpēts. Sieviete vērsās Latvijas iestādēs, lūdzot palīdzību meitu atgūt. Brices aizstāvībai Latvijā notikuši vairāki piketi un šī lieta skatīta vairākās Saeimas komisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!