Foto: F64

Salaspils mērs Raimonds Čudars (V) būtu ļoti piemērots kandidāts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, tomēr partijai "Vienotība" ir arī citi piemēroti kandidāti, sacīja Saeimas deputāts un bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Viņš norādīja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāja amatā vēlētos redzēt kādu no partijas pašvaldību pārstāvjiem vai arī kādu no reģionālajiem pārstāvjiem, kurš jau šobrīd atrodas "Vienotības" Saeimas frakcijā. Matīss gan norādīja, ka konkrētus uzvārdus viņam grūti nosaukt.

Taujāts, kā vērtējama Salaspils mēra Čudara kandidatūra, politiķis sacīja, ka Salaspils mērs ir pieredzējis pašvaldības vadītājs un būtu ļoti piemērots šim amatam. Tomēr viņš ir tikai viens no publiski izskanējušajiem kandidātiem un "Vienotības" rindās esot arī citi piemēroti un spējīgi kandidāti, norādīja Matīss.

Viņš arī pastāstīja, ka par šo jautājumu pagaidām nav bijusi diskusija ne partijas valdē, ne frakcijā.

Vaicāts, kāpēc "Vienotība" vēlas uzņemties VARAM vadību, Matīss sacīja, ka partijas frakcijā ir ļoti daudz reģionālo partiju pārstāvju, kas nāk no pašvaldībām un kurus interesē pašvaldībām nozīmīgie jautājumi. Tāpat "Vienotības" sastāvā ir vairāku pašvaldību vadītāji.

Runājot par VARAM veicamajiem darbiem, Matīss sacīja, ka pašvaldībām ļoti aktuāla ir reģionālās reformas sagatavošana, kā arī Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguve, kas šobrīd ir būtiski iekavējušies. Tieši šie jautājumi nākamajam VARAM vadītājam būtu jārisina, uzskata politiķis.

Jau ziņots, ka "Vienotība" ar Zaļo un zemnieku savienību arī 25. janvāra sarunās vēl nevienojās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, tomēr "Vienotība" pauda gatavību atteikties no prasības vadīt Tieslietu ministriju un Satiksmes ministriju, pretī iegūstot citu ministriju vadības grožus.

Tagad "Vienotība" paudusi gatavību vadīt VARAM, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju.

Komentējot "Vienotības" vēlmi pārraudzīt jaunajā valdībā VARAM, nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars sacīja, ka tas vēlreiz pierāda, ka "Vienotības" mērķis nav kādas konkrētas ministrijas pārraudzība, bet gan dzīt strupceļā valdības veidošanas sarunas, izvirzot pretenzijas uz "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ministrijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!