Foto: LETA

Jaunieceltais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, pirmdien, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kā savus prioritāro uzdevumus akcentējis ceļu sakārtošanu un "airBaltic" attīstību, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta preses dienestā.

Ministrs Bērziņu informēja par iecerēm ceļu sistēmas sakārtošanā Latvijā, ko Matīss izvirzījis kā sava darba prioritāti. Viņš atzīmēja, ka šajā jomā problēmas nepieciešams risināt kompleksi un ilgtermiņā. Uzsverot, ka Latvijā ne visur ir iespējams panākt vislabākos rezultātus ar vienu metodi, piemēram, atsevišķos ceļu posmos bedrīšu lāpīšanu viņš atzīmēja kā neproduktīvu metodi, jo ekonomiski izdevīgāk, īpaši ilgtermiņā, būtu seguma virskārtas atjaunošana.

Matīss izklāstīja esošo situāciju ar pasažieru vilcienu iepirkumiem un aktualitātes ar "airBaltic" attīstības stratēģiju. Ministrs uzsvēra, ka tieši privāts investors ir tas risinājums, kas ļautu "airBaltic" būt stabilam uzņēmumam ilgtermiņā, tomēr, lai tas notiktu, ir nepieciešams demonstrēt pozitīvus biznesa plāna izpildes rezultātus, kas liecina, ka "airBaltic" nākotnē strādās ar peļņu.

Abas amatpersonas apsprieda arī šonedēļ gaidāmo Valsts prezidenta oficiālo vizīti Ukrainā, kuras laikā plānots parakstīt arī sadarbības protokolu starp Satiksmes ministriju un Ukrainas Infrastruktūras ministriju par sadarbību transporta koridora veidošanā. Ministrs uzsvēra šādas sadarbības nozīmi nākotnē. Konteinervilciens "Zubr" varētu būt veiksmīgs transporta koridors ne tikai precēm starp Latviju un Ukrainu, bet varētu kalpot arī Turcijas un citu Melnās jūras reģionu, kā arī Centrālāzijas valstu preču transportam caur Latvijas ostām uz Eiropas pilsētām.

Matīss izteica pateicību Valsts prezidentam par iesaistīšanos un atbalstu šī projekta aktivizēšanai vizītes laikā, kas varētu sniegt rezultātus sadarbības attīstībai. Valsts prezidents uzsvēra, ka sarunās ar Ukrainas amatpersonām un apmeklējot Odesas un Iļjičevskas ostas atbalstīs šī Latvijas tranzītam nozīmīgā projekta tālāko virzību.

Valsts prezidents augstu novērtēja jaunā ministra kompetenci satiksmes jomā un apsveica Matīsu ar stāšanos ministra amatā, vēlot panākumus un izturību, pildot amata pienākumus.

Jau vēstīts, ka Matīsu 1.martā apstiprināja satiksmes ministra amatā. Viņš stājās Aivja Roņa vietā. Iepriekš Matīss bija ministrijas valsts sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!