Foto: DELFI
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu otrdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Sagruvušajā 'Maximā' puse konstrukciju nav pildījušas nekādu slodzes nešanas funkciju

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Zolitūdes "Maxima" veikalā 55,5% no konstrukcijām izmantotā materiāla nav pildījuši nekādu slodzes nešanas funkciju, ziņojumā Valsts policijai par Zolitūdes traģēdijas apstākļiem secina somu kompānijas "Rak-Tek Solutions" galvenais inženieris Tomass Kaljass.

Lasīt vairāk

Lauris Dārziņš ievietots Čeļabinskas 'Traktor' atteikumu draftā

Foto: LETA
Piektdien gaidāmajā Rīgas "Dinamo" un Čeļabinskas "
Traktor
" spēlē nepiedalīsies Latvijas izlases uzbrucējs, kuru "Traktro" vienība ir ievietojusi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) atteikumu draftā, vēsta kluba mājas lapa.

Lasīt vairāk

Vēl pāragri runāt par citiem premjera kandidātiem, uzskata Dombrovskis

Foto: Valsts kanceleja
Ņemot vērā to, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš vēl nav paudis savu viedokli par "Vienotības" piedāvāto Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku, pagaidām pāragri runāt par citiem variantiem, tostarp "Vienotības" līdzdalību bezpartejiska premjera vadītā valdībā.

Lasīt vairāk

Prezidents neizskata Pabrika kandidatūru premjera amatam, secinājuši NA politiķi

Foto: LETA
Nacionālajai Apvienībai (NA) otrdien tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu radies iespaids, ka prezidents neizskata vienīgā publiski nosauktā Ministru prezidenta amata pretendenta Arta Pabrika (V) kandidatūru premjera amatam.

Lasīt vairāk

Par bīstamā VID datorvīrusa upuriem jau kļuvuši simtiem datorlietotāju

Foto: DELFI
No 6.decembra Latvijā masveidā tiek izplatīti e-pasti, kas satur ar bīstamu datorvīrusu inficētu pielikumu. Simtiem Latvijas datorlietotāju jau kļuvuši par šī vīrusa upuri, brīdina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV pārstāvji.

Lasīt vairāk

Komponists Kalniņš iesaistās Šlesera iniciatīvā par nacionālo izlīgumu

Foto: F64
Manifestu "Par jaunu politiku Latvijā", ar kuru klajā nācis Ainārs Šlesers, parakstījis arī komponists Imants Kalniņš, viņa bijušais partijas biedrs un "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kādreizējais vadītājs Jānis Straume, kā arī Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš, portālu "Delfi" informēja partijā.

Lasīt vairāk

Iedzīvotājiem liela interese par pirmo eiro iegādi

Foto: LETA
Iedzīvotājiem ir liela interese par Latvijas eiro monētu sākumkomplektiem, kuru pārdošana komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās un Latvijas Bankas kasēs uzsākta otrdien, novēroja portāls "Delfi".

Lasīt vairāk

Izmaiņas F-1: dubulti punkti, numuru izvēle un jauni sodi

Foto: AFP/Scanpix
Nākamā gada
F-1
pasaules čempionātā, lai palielinātu sacensību intrigu un piesaistītu līdzjutēju uzmanību, ir ieviestas vairākas izmaiņas noteikumos.

Lasīt vairāk

Izsludinām konkursu: 'Delfi' lasītāju gada fotogrāfija!

Foto: DELFI Aculiecinieks
Tuvojoties gada noslēgumam, vēlamies aicināt ikvienu "Delfi" aculiecinieku piedalīties konkursā par labāko gada fotogrāfiju. Uzvarētājs saņems dāvanu karti 20 latu vērtībā restorāna "Gan Bei" apmeklējumam.

Lasīt vairāk

Liepājas ostā ienācis līdz šim lielākais kuģis

Foto: Publicitātes foto
Otrdien Liepājas ostā ar velkoņu palīdzību ieveda līdz šim lielāko kuģi "FlagTom", kura garums ir 229 metri, platums 38 metri, bet kravnesība 90 000 tonnas, portālu "Delfi" informēja ostā.

Lasīt vairāk

Drošībnieki bloķē Kijevas valdības kvartālu

Foto: AFP/Scanpix
Drošības struktūru darbinieki otrdien Kijevā bloķējuši valdības kvartālu, no kura pirms tam padzīti demonstranti, kuri ir neapmierināti ar prezidenta lēmumu neparakstīt asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES), vēsta
Ukrainas
aģentūra TSN.

Lasīt vairāk

Vienojas par stingrāku maksātnespējas administratoru kontroli

Foto: LETA
Ņemot vērā nepieciešamību pastiprināt
Maksātnespējas
administrācijas lomu maksātnespējas administratoru darbības uzraudzībā, reformas, kas vērstas uz uzlabojumiem maksātnespējas administratoru darbības kontrolē, pilnā apmērā spēkā varēs stāties ne ātrāk kā 2015. gadā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!