Foto: PantherMedia/Scanpix

Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" veikalos tiek tirgoti globusi ar Krimu Krievijas sastāvā, novēroja aģentūra LETA.

Šādi globusi tiek tirgoti vairākos "Maxima" veikalos.

Kā norāda "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris, šo globusu tirgošana ir apturēta. "Veikalos ir pieejami astoņu veidu globusi - tā apliecināja globusu piegādātājs. Minētais valstu iedalījums ir tikai viena veida globusam."

Tiem klientiem, kas vērsīsies veikalā, "Maxima" atdos naudu par veikto pirkumu, atzīmē Beseris, piebilstot, ka šie globusi ir ražoti Polijā. Savukārt "Maxima Latvija" tos ir iepirkusi no piegādāja SIA "Kors N", ko "Maxima" ir informējusi par radušos situāciju.

Tirdzniecībā šie globusi parādījās jūlija izskaņā, un līdz šim ir pārdoti 65 globusi, informē Beseris.

Pagājušajā nedēļā Ukrainas Ārlietu ministrija nosūtīja diplomātisko notu Itālijas ārlietu pārstāvjiem saistībā ar to, ka Krievijas paviljonā, kas atrodas izstādē "Expo 2015" Milānā, Itālijā, izvietota Krievijas karte, kurā kā Krievijas sastāvdaļa ir arī Krimas pussala, liecina portālā "kyivpost.com" publicētā ziņa.

Ukrainas ārlietu pārstāvji kartē attēloto Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā uzskata par provokāciju.

Kā ziņots, Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Kā ziņots, SIA "Maxima Latvija" apgrozījums pērn sasniedzis 674,35 miljonus eiro, pieaugot par 0,13% salīdzinājumā ar 2013.gadu, bet peļņa - 13,9 miljonus eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2013.gadā, informēja uzņēmumā.

"Maxima Latvija" apgrozījums 2013.gadā sasniedza 673,47 miljonus eiro, kas bija par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr 2013.gadā par 13% saruka uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!