Foto: facebook.com/bezvests.lv/
"Ar šo mēs gribētu pateikties visiem, kas bija ar mums kopā gan sirdī, gan lūgšanās, gan esot līdzās, gan organizējot, gan meklējot, gan atbalstot, gan rosoties, gan vārot tēju un gatavojot sviestmaizes pārgurušajiem meklētājiem," svētdien portālam "Delfi" raksta trīsgadīgā Rūdolfa vecāki.

"Patiesībā neviens "paldies" nespēj atlīdzināt tās pūles un atbalstu, ko cilvēki sniedza. Bet nepateikt "paldies", to mēs arī nespējam. Mēs gribētu pateikt šo neizsakāmo paldies visiem, visiem, visiem… Tikai baidāmies, ka neprotam to pateikt pietiekami dziļi. Tad nu pateicamies visiem, kā protam."

"Ļoti vēlamies pateikties, nosaucot ikviena vārdu, bet tas nav iespējams. Taisnība karavīram, kurš teica, ka atrada komanda. Tā ir! Viens cilvēks Rūdolfiņu pamanīja pirmais (liels, liels paldies), bet atrada komanda! Paldies!"

Vecāki raksta, ka ir pateicīgi, priecīgi un laimīgi. Tāpat viņi atklāj, ka pie mazā zēna palikušas kāda karavīra vilnas zeķes, ko viņš uzvilcis bērnam kājās pēc atrašanas. "Rūdītis grib atdot karavīram zeķītes, bet ja šo cilvēku neatradīsim, tad glabāsim zeķītes par mīļu un laimīgu atmiņu."
"Paldies par cilvēku mīlestību, pašaizliedzību, nesavtību, noberztajām pēdām … par visu!"

Kā vairākkārt ziņots, zēns ceturtdienas vakarā pazuda no mājas Saulkrastu dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki". Meklēšanā iesaistījās simtiem brīvprātīgo, karavīru un operatīvo dienestu. Piektdienas pusdienlaikā trīsgadīgais Rūdolfs tika atrasts pusotra kilometra attālumā no pazušanas vietas.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) informēja, ka puisēna pēdu nospiedumus uzgāja Zemessardzes 19. nodrošinājuma bataljona zemessargs Armands Lūsis kopā ar biedriem un ieteica pārmeklēt konkrēto apvidu.

Puisēnu atrada NBS Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīra seržanta Edgara Stumbra vadītā meklēšanas grupa. Meklēšanas ķēdē bija 68 Apmācību rotas karavīri,12 karavīri no 2. kājnieku bataljona un divas civilpersonas, tostarp vietējais iedzīvotājs Igors Prišepovs, kas saskaņā ar organizācijas "Bezvests.lv" ziņoto bijis pirmais, kas garajā zālē pamanījis puisēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!