Foto: Reuters/Scanpix

Mazāk nekā 620 eiro par likmi no šī mācību gada saņems pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi Alsungas, Alojas un Alūksnes novadā, informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA).

Kā liecina arodbiedrības apkopotā informācija par pašvaldību iespējām pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojuma izmaksām, trīs pašvaldības līdz šim norādījušas, ka tās saviem pirmsskolas pedagogiem par likmi maksās no 560 līdz 620 eiro. Šādas algas par likmi plāno maksāt Alsungas, Alojas un Alūksnes novadā, kur attiecīgi par likmi paredzēts maksāt 560 eiro, 580 eiro un 560-620 eiro.

Alsungas novada pašvaldība norādījusi, ka šāda summa par likmi tiks maksāta līdz šī gada beigām. Savukārt Alojas novads no 2017.gada 1.janvāra apņēmies maksāt 620 eiro par likmi.

Vairums jeb 73 pašvaldības arodbiedrībai norādīja, ka tās pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem maksās 620 eiro par likmi, savukārt nedaudz vairāk - līdz 680 eiro par likmi - apņēmās maksāt 13 pašvaldības.

680 eiro par likmi pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem plāno maksāt tāpat 13 pašvaldībās, savukārt vēl lielāks atalgojums par likmi varētu būt sešās pašvaldībās.

Olaines novada pašvaldība pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem plāno maksāt 767 eiro par likmi, Stopiņu novada pašvaldība – 780 eiro par likmi, Ropažu novada pašvaldība – 800 eiro par likmi, Salaspils novada pašvaldība – 801 eiro par likmi, Ādažu novada pašvaldība – 858 eiro par likmi, bet Carnikavas novada pašvaldība – 800-1006 eiro par likmi.

Neskatoties uz to, ka LIZDA jau atkārtoti bija lūgusi pašvaldībām sniegt informāciju par to, cik liels atalgojums sagaida pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogus, arodbiedrība nav sagaidījusi atbildes vēl no četrām pašvaldībām, savukārt vēl trīs pašvaldībās nav arodbiedrības pārstāvniecības.

Vēl četras pašvaldības norādīja, ka tās jautājumu par pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojuma palielināšanu lems novada domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!