Foto: stock.xchng
Būtiski samazinātā atalgojuma dēļ darbu nolēmuši pamest trīs Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurori, kā arī virsprokurore Dagmāra Ušča.

Kā informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, darbu prokuratūrā pamet prokurors Ivars Krauze, Āris Bočs un Igors Losevs. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, darbu prokuratūrā varētu pamest vēl vairāki prokurori, tostarp no jau minētās prokuratūras.

Ušča no darba prokuratūrā pēc pašas vēlēšanās tiks atbrīvota ar 5.februāri. Iemesls esot došanās izdienas pensijā, kā arī fakts, ka viņai tuvojoties virsprokurora amata ieņemšanas termiņa beigas.

Krauze un Bočs jau pagājušā gada rudenī nokārtojuši advokatūras eksāmenu, un no februāra viņi abi sāks praktizēt vienā birojā. Pagaidām gan prokurori nevēlas atklāt, kas būs viņu nākamā darba vieta.

Savukārt Losevs jau ar pagājušā gada 31.decembri devies izdienas pensijā.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurori Salvis Skaistais un Aleksandrs Serovs ir pieteikušies kārtot advokāta eksāmenu, taču pagaidām nav zināms, kad tas varētu notikt.

Vasks pastāstīja, ka jau pagājušā gada nogalē pensijā - gan izdienas, gan vecuma - kopumā devušies deviņi prokurori, tostarp Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurore Māra Usāne.

Prokuratūras gaiteņos patlaban daudz tiek runāts par būtisko atalgojuma samazinājumu, kas kopš pagājušā gada esot sarucis par aptuveni 30%.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūrā līdz šim kopā ar virsprokurori strādāja 27 prokurori. Šī prokuratūra izmeklē tā dēvētās "smagās un skaļās" lietas, tādēļ pamatoti var teikt, ka darbu pamet šīs prokuratūras vadošie prokurori.

Krauze atklāja, ka viņš darbu pamet zemā atalgojuma un valsts attieksmes pret tiesībsargājošām institūcijām dēļ. Viņa darba stāžs prokurora amatā ir vairāk nekā 18 gadu, un, pēc viņa aprēķiniem, februārī "uz rokas" viņš varētu saņemt aptuveni 650 latu. Krauzem ir kredītsaistības, jo pirkts dzīvoklis. Viņš uzskata, ka par šādu algu vairs nevarēs maksāt kredītu un uzturēt ģimeni, tādēļ nolēmis savā dzīvē kaut ko mainīt - pāriet uz advokatūru. Krauze arī atzina, ka jūtoties noguris, jo līdz šim izmeklējis ļoti grūtas lietas. "Vairāk nekā 18 gadus es esmu apsūdzējis, tagad gribu aizstāvēt," atzina prokurors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!