Foto: Kadrs no video

Uz SIA "Vialeks" valdes locekli Vitu Baurovsku, kura TV3 raidījumā "Nekā personīga" iepriekš atklāja informāciju par iespējamo krāpšanu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" iepirkumā par tīrīšanas līdzekļu iegādi, ir izdarīts spiediens, lai viņa šo informāciju atsauktu, uzskata "Nekā personīga" producente Arta Ģiga.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) šodien publiskoja Baurovskas vēstuli un video, kurā viņa noliedz sevis iepriekš teikto. Video redzams, kā Baurovska no lapiņas lasa tekstu, apgalvojot, ka "intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā. [...]"

Ģiga uzsvēra, ka "Nekā personīga" rīcībā ir visi dokumenti, kā arī izvērsta intervija ar Baurovsku, kurā viņa labprātīgi un detalizēti atklāj notikušo krāpšanos, kas apliecina notikušā patiesumu.

Intervijas laikā uz Baurovsku neesot izdarīts spiediens, viņa atnākusi līdzi celtniecības firmas "MJ partneri" pārstāvjiem pie "Nekā personīga" komandas, jo bijusi galvenā persona, kas var plašāk izstāstīt visu notikušo. Kā stāstīja Ģiga, Baurovska intervijā detalizēti izklāstījusi, kas un kā noticis.

Raidījuma pārstāve uzskata, ka, visticamāk, patlaban uz Baurovsku tiek izdarīts spiediens, kā rezultātā tapusi šāda vēstule un video, kurā viņa apgalvo, ka ķīmijas iepakojumos tomēr nav bijis ūdens.

Ģiga uzsver, ka raidījuma rīcībā ir visi dokumenti, kas pierādot notikušās nelikumības. "MJ partneri" nodevuši "Nekā personīga" rīcībā dokumentus un komunikāciju starp iesaistītajiem uzņēmumiem, tāpat pieejama dokumentācija arī no citām institūcijām. Celtniecības uzņēmums ierakstījis arī visas iepriekš notikušās sarunas ar Baurovsku, kurā viņa uzņēmumam atklāj par krāpšanos, mazgāšanas līdzekļu vietā iepildot ūdeni.

Ģiga stāstīja, ka pēc notikušās intervijas ar Baurovsku, viņa, acīmredzot mājās ar kādu aprunājoties, zvanījusi "Nekā personīga" komandai un pieprasījusi, lai viņas interviju raidījumā tomēr neliek. Žurnālisti šādai informācijas slēpšanai nav piekrituši.

Video Baurovska izsaka nožēlu par "Rīgas satiksmei" un atsevišķām amatpersonām radītajām neērtībām.

Ušakovs šādus Baurovskas paziņojumus "Twitter" publicējis ar komentāru: "Šajā situācijā "Rīgas satiksme" vērsīsies policijā - kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Vitu Baurovsku."

Kā apliecināja "Rīgas satiksmes" pārstāvis Viktors Zaķis, uzņēmuma juristi pašlaik gatavo visus nepieciešamos materiālus un tuvākajā laikā vērsīsies Valsts policijā.

Kā vēstīts, TV3 raidījums "Nekā personīga" 1.februārī vēstīja, ka "Rīgas satiksmē", iespējams, notikusi krāpšana saistībā ar tīrīšanas līdzekļu iegādi. Ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ne Valsts policija par šo gadījumu lietu neesot ierosinājusi un izmeklēšanu neesot sākusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!